Vormelilegendi Lauda ärkas koomast

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda
Niki Lauda Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Niki Lauda sattus ootamatult väga raskes seisus haiglasse. Tänaseks on teada, et pärast operatsiooni on Lauda taas koomast üles ärganud.

Arstide sõnul ei osanud Lauda hinnata teda tabanud kopsupõletiku ohtlikkust ja järgnevatel nädalatel selgub kuidas austerlase organism peab kopsusiirdamise operatsioonile vastu. Algselt pärast operatsiooni jäi vormelilegend kooma, kuid tänaseks on ta koomast välja tulnud.

«Arvestades vägagi keerulisi asjaolusi oleme tõeliselt õnnelikud olukorra arengu suhtes,» rääkis operatsiooniosakonna ülem Walter Klepetko. Arstid usuvad, et Lauda suudab mõne nädala pärast hingata, rääkida ja süüa juba normaalselt, kuid enne oktoobrit ta kindlasti F1 karuselli juurde Mercedese meeskonna liikmena ei naase.

«Ta on ka edaspidi vana mees, aga ta on vaatamata sellele võimeline uuesti toimima nii, nagu varemgi,» jäi Klepetko positiivseks, uskudes, et mingisuguseid tüsistusi vaatamata raskele haigusele Laudal ei esine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles