Kohtunikud otsustasid EMil maailmarekordi ujunud briti võiduaega muuta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Peaty
Adam Peaty Foto: Andrea Staccioli/ Deepbluemedia /Insidefoto / imago/Insidefoto

Sel nädalavahetusel võitis ujumise Euroopa meistrivõistlustel Glasgows ülivõimsa tulemusega 100 meetri rinnuliujumise Adam Peaty. Sellega võttis Peaty oma nimele väga võimsalt maailmarekordi, kuid nüüd otsustasid kohtunikud, et aega tuleb siiski muuta.

Algselt mõõdeti Peaty võiduajaks täpselt 57 sekundit, millega ta purustas maailmarekordi koguni 0,13 sekundiga. Nüüd otsustasid korraldajad, et tehniliste probleemide tõttu ei olnud tulemus täpne. Nimelt olevat väidetavalt aeg olnud 0,1 sekundi võrra nihkes.

See tähendab, et Peaty võiduajaks määrati nüüd 57.10, mis tähendab, et uus maailmarekord siiski sündis, lihtsalt mitte nii võimsa tulemusega. "Pärast pikka uurimist selgus, et võistlustel oli valesti seadistatud stardimehhanism, mis tekitas olukorra, kus kõik mõõdetud ajad olid tegelikult 0,1 sekundi võrra nihkes," andis Euroopa ujumisliit teada.

Peaty on olnud 100 meetri rinnuliujumises täielik valitseja. Nii kuulus ka eelmine maailmarekord just tema nimele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles