Koordi Tallides selgus U25 klassi kolmevõistluse Eesti meister

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Kalm ja Cavalier Koordi mõisapargis asuval palkokseril.
Kaire Kalm ja Cavalier Koordi mõisapargis asuval palkokseril. Foto: Elin Jalakas

Nädalavahetusel toimus juba selle aasta kuues rahvuslik kolmevõistlus, kus ühtlasi selgitati välja Eesti meister U25 klassis. Tiitli võitis Kaire Kalm omakasvatatud hobusel Cavalier.

Laupäeva hommikul alustati kuuma ilma saatel traditsiooniliselt ratsastustega ning U25 tiitlit, mis selgitati välja tasemel CNC105, läks jahtima kokku seitse paari. Koolisõidu parima tulemuse sõitis välja Elise Sõrmus (Tondi RSK) hobusel Hello Kitty, saades kokku tugeva 72,67%. Tihedalt tema kannul astus Kaire Kalm (Kurtna RK) Cavalieriga, saades ratsastuse eest 69,93% ning kolmanda koha hõivas esiti Maris Kangur (Tondi RSK) hobusel Al Pacino, saades 65,33%.

Õhtuse takistussõidu ajaks oli ilm täielikult pöördunud ning kohati hüpati korralikus paduvihmas. Elise ja Kaire läbisid takistussõidu puhtalt ning säilitasid oma kohad eesotsas. Seni kolmas olnud Maris eksis Al Pacinoga kahel tõkkel ning nii tõusis kolmandaks puhta rajaga hoopis seni neljas olnud Anna-Liisa Raudsepp (Järvamaa RSK) hobusel London Gypsy.

Pühapäeval toimunud kross kulges seekord jälle läbi imeilusa Koordi mõisapargi ning tõi võistlusklassi arvestuses lõppkokkuvõttes kaasa mitmeid muutusi. Kolmandalt positsioonilt startinud Anna-Liisa võttis banketilt alla hüpates kaasa lipu, mis andis nende lõpptulemusele juurde reeglite järgi 50 miinuspunkti ning nii kadus nende võimalus medalile. Teiselt positsioonilt startinud Kaire tegi ilusa puhta sõidu ning sedasi oli tema jaoks kindlaks saanud vähemalt hõbemedal. Viimasena, liidrikohalt startinud Elisel tuli aga trassil üks tõrge ning nii oligi selge, et tiitli on võitnud Kaire Kalm ja Cavalier (-30,1).

U25 medalikolmik vasakult: Kati Sõer, Kaire Kalm ja Teisi Unt.
U25 medalikolmik vasakult: Kati Sõer, Kaire Kalm ja Teisi Unt. Foto: Elin Jalakas

Hõbemedalile tuli aga Kati Sõer (Nõo RK) hobusel A Marina (-35,7 mp), kes peale kahte ala asusid neljandal kohal. Pronks jäi kodupubliku rõõmuks Järvamaale, kui puhta takistussõidu ja krossiga suutis end kolmandale kohale sõita Teisi Unt hobusel Bella Ika (-36,3 mp).

Samal tasemel (CNC105) toimus ka avatud klass, kus osales kokku kolm sportlast. Antud klassi võidu võttis seekord Ervi Kaasiku (Kurtna RK) hobusel Wlippi (-46,1 mp). Teiseks tuli Veiko Uuk (Tartumaa RSK) Beitonil (-53,1 mp) ning kolmas oli Ülle Voolaine (Nõo RK) Izmailiga (-66,1 mp).

Avatud klassi võitjad Ervi Kaasiku ja Wlippi Koordi mõisapargis ületamas seanina.
Avatud klassi võitjad Ervi Kaasiku ja Wlippi Koordi mõisapargis ületamas seanina. Foto: Elin Jalakas

CNC90 võistlusklassi esikolmik kuulus Järvamaa RSK-le. Klassi võitis Anna-Liisa Raudsepp hobusel Be Happy (-32,6 mp), teine oli Arina Berngard Elluxil (-35,7 mp) ning kolmandad Teisi Unt ja Grand de Fa (-47,5 mp).

Madalaima klassi (CNC80) võit läks Jennifer Žukovale ja Phenomenonile (-31,1 mp), teise koha saavutas Mia-Marleen Lanno Burberryl (-33,9 mp), kolmas oli Kadriann Kummer ja Melody J (-38,4 mp), neljas Diana Pjatajeva ja Milano J (-42,2 mp) ning viiendad Laura Veinberg ja Gogo Demon (-42,8 mp).

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles