PM Berliinis. Rasmus Mägi: olen saavutanud seisu, mis mulle endale rahulolu pakub

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi sai täna kätte ka ametliku särginumbri
Rasmus Mägi sai täna kätte ka ametliku särginumbri Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Tõkkejooksja Rasmus Mägi on korra Euroopa meistrivõistlustel poodiumile jõudnud – neli aastat tagasi võitis ta Zürichis hõbemedali. Homme alustab ta aga enda sõnul puhtalt lehelt.

«Liiga palju paralleele ma erinevate tiitlivõistlustega ei otsi, need on ikka erinevad. Tähtis on keskenduda ikkagi tänasele,» kinnitas Mägi, et möödunud tiitlivõistlustele ta ei mõtle.  «Mul on hea meel, et oleme saavutanud sellise seisu ja konditsiooni, mis mulle endale rahulolu pakub. Nüüd tuleb teha üks korralik võistlus,» lisas ta.

Eesti meistrivõistlustel jooksis Mägi hooaja tippmargi 48,91, millega tõusis Euroopas neljandaks. Pärast Eesti meistrivõistlusi keskendus Mägi eelkõige tunnetusliku poole saavutamisele. «EMi-eelne aeg läks üsna sujuvalt ja kiiresti, ühtegi sellist väga tugevat pingutust ma enam ei teinud. Sisetunne ütleb, et vormi ajastamine on klappinud.»

Mägi ei pelga ka kuuma ilma. Vastupidi, soojusest rääkimine toob ta näole naeratuse. «Väga meeldib! Kindlasti on see lihtsam kui joosta vihmas ja külmas. Ma loodan, et kui ilm on soe, tekitab see ka soodsad tuuleolud. Ma olengi sellise kliimaga harjunud ning lootsin, et selline ilm tuleb.»

EMi eel on 400 meetri tõkkejooksu suursoosik maailmameister Karsten Warholm (47,65). Kas keegi suudab norralase alistada?

«Ma usun küll. Stardinimekirju vaadates on meil ikkagi veel kaks meest, kes on jooksnud alla 48 sekundi. Ma ei tahaks küll öelda, et 400 meetri tõkkejooksus oleks keegi, kes oleks alistamatu. Muidugi see nõuab väga head situatsiooni ja pingutust, aga põhimõtteliselt ma ei taha teda juba ette võitjaks tembeldada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles