Blogi: olümpiavõitja Gerd Kanter alustas viimast tiitlivõistlust õnnestumisega (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergejõustiku EMil Berliinis pääses olümpiavõitja Gerd Kanter meeste kettaheites 64.18-ga lõppvõistlusele. Meeste 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik (8.28,84) jooksis end Eesti rekordiga finaali. 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi võitis enda hooaja tippmargi 48,80-ga teise poolfinaali. Lisaks alustasid kahepäevast katsumust kümnevõistlejad.

Enne võistlust:

«Kuna tegemist on hommikuse kvalifikatsiooniga, siis edasi võiks viia 62.40. See oleks selline tulemus, mis lõppvõistlusele koha annaks. Ma loodan, et Martiniga oleme mõlemad võimelised seda tegema. Keskendume ikkagi lõppvõistlusele, sisimas loodan hooaja tippmarki,» arutles Kanter päev enne eelvõistlust.

Kanter alustab võistlust täna kell 13.10 B-grupis, mil ilmateade ennustab olümpiastaadionile suisa 37 soojakraadi. Kanteriga koos heidavad B-grupis soosikutest Andrius Gudžius, Robert Urbanek ja Christoph Harting.

«Selge see, et suurtel meestel kuumuses lihtne pole. See pole meie kellegi jaoks loomulik keskkond. Tuleb olla võimalikult ökonoomne, mitte väga palju rabeleda. Esimestes voorudes on meestel kindlasti rohkem energiat,» lisas eestlane.

Mägi jooksis Eesti meistrivõistlustel hooaja tippmargi 48,91, millega tõusis Euroopas neljandaks. Pärast Eesti meistrivõistlusi keskendus Mägi eelkõige tunnetusliku poole saavutamisele. «EMi-eelne aeg läks üsna sujuvalt ja kiiresti, ühtegi sellist väga tugevat pingutust ma enam ei teinud. Sisetunne ütleb, et vormi ajastamine on klappinud,» lausus ta eile.

EMi eel on 400 meetri tõkkejooksu suursoosik maailmameister Karsten Warholm (47,65). Kas keegi suudab norralase alistada? «Ma usun küll. Stardinimekirju vaadates on meil ikkagi veel kaks meest, kes on jooksnud alla 48 sekundi. Ma ei tahaks küll öelda, et 400 meetri tõkkejooksus oleks keegi, kes oleks alistamatu. Muidugi see nõuab väga head situatsiooni ja pingutust, aga põhimõtteliselt ma ei taha teda juba ette võitjaks tembeldada,» arvas Mägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles