Galerii: vaata, kuidas Lilleküla staadionit maailma parimate jalgpallurite jaoks ette valmistatakse

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalliaasta suursündmusest, UEFA superkarika finaalist Madridi hiidude Reali ja Atletico vahel lahutab 8 päeva. 

«Kõige tähtsam on teadmine, et tänu võimalusele nii suurt mängu korraldada ja võõrustada saime enda rahvusstaadioni päris valmis ehitada,» sõnab Eesti Jalgpalli Liidu infrastruktuuri juht Targo Kaldoja, hääles ja pilgus ilmselge rahuldusnoot.

Suurima väljakutse esitas tema sõnul eestlastele UEFA äärmiselt range suhtumine muru kvaliteeti. «Seni olime ise ikka arvanud, et meie esindusstaadioni muru on väga heal tasemel ja eeskujulikult hooldatud. Ent nüüd oleme teada saanud, et nii suure mängu tasemeni küündimiseks pidime kõvasti pingutama.»

Eesti Vabariigi juubeliaastal mängitakse UEFA superkarikas välja 15. augustil Tallinnas. Euroopa klubijalgpalli ühes tähtsaimas mängus on vastamisi UEFA Meistrite liiga valitsev võitja Real Madrid ja UEFA Euroopa liiga võitnud Atlético de Madrid. Eestisse on oodata ligi 10 000 väliskülalist. Mängu otseülekannet jälgib hinnanguliselt 50 miljonit televaatajat üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles