PM Berliinis. Hooaja tippmargi jooksnud Mägi: finaaliks on roostekiht maas

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini EMi täispikk võistluspäev
Berliini EMi täispikk võistluspäev Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Berliinis 400 meetri tõkkejooksus hooaja tippmargiga finaali jõudnud Rasmus Mägi jäi oma esitusega rahule.

Mägi võitis teise poolfinaali ajaga 48,80. Stardisirgele jõudes oli eestlane veel kolmest konkurendist tagapool, ent teada-tuntud võimas lõpp aitas Mägi finaali.

«Ma arvan, et selle poolfinaaliga võib rahule jääda. Üritasin nii palju jooksu kontrollida kui vähegi võimalik, stardis arvasin, et tuleb suhteliselt ühtlane jooks ja lõpusirge alguses oli näha, et neli meest oli koos. Selle plaani, mis me paika panime, täitsin normaalselt ära,» sõnas Mägi Eesti ajakirjanikele.

Palju Mägil veel finaaliks jõudu alles jäi? «Finaaliks on roostekiht maas ning see jooks annab pigem head optimismi küll. Finaali tuleb jooksma minna ja kiiresti jooksma minna. Homne päev, mis puhkuseks ette nähtud, on igatahes vajalik. Igal juhul neljapäeva eel kindlam ja parem tunne.»

Foto: European Athletics

Jaak-Heinrich Jagor jäi esimeses poolfinaalis ajaga 50,41 seitsmendaks. Tõkkejooksja rääkis pärast poolfinaali, et jooks ei kulgenud probleemidevabalt. «Valu on siin läbiv sõna. Päris julgelt läksin peale. Viienda tõkke eel läks valu aga väljakannatamatuks,» sõnas Jagor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles