Mudane, vesine ja ekstreemne: Lähte Vägilase jooksul joosti ka läbi lume

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähte Vägilase jooksul valmistuti talveks. Pühapäeval Tartumaal toimunud takistusjooksul olid töös lumekahurid – võib öelda, et katsetati nende töövõimekust juba talviseks ajaks, kuid põhieesmärk oli jahutada Vägilase jooksul osalejaid meie kuumas Eesti suves. 

Võistluse põhidistantsil (8km), lühidistantsil (4km) ja lastejooksudel osales ühtekokku ligi pooltuhat jooksjat. Pikal rajal võttis nii etapi kui ka hooaja üldvõidu Aaron Kais ajaga 0:42:39. Tema järel Margus Hanni (0:43:37) ja Illar Lood (0:45:14).

Naistest oli kiireim Tea Pärnik, kes üldarvestuses saavutas 31.koha ajaga 0:52:33. Lähte etapil tuli 2.kohale Kristi Vaher (0:57:58), kes tänu tublile osalemisel kõigil kolmel etapil saavutas naisklassi arvestuses ka hooajalise võidu. Kolmandale kohale platseerus Mana Kaasik ajaga 1:00:09.

Jooksu lühirajal, mille rada kulges põhidistantsi takistusi mööda, kuid lühendatult, pani jooksu kinni Miko Põder ajaga 0:23:59. Naistest läbi raja kõige väledamalt Agnes Vois, kelle ajaks 0:29:25.

Peakorraldaja Arvi Anton kommenteerib: «Mul on hea meel, et suutsime viimase nädala muudatustega rajas ja takistuste osas pakkuda osalejatele parajat kompotti raskematest ja jahutavatest takistustest. Korduvad vees käimised, lumekahurid, pikk liutoru ning joogipunktid, mida külastati lausa neli korda, olid ühtlaselt rajale jaotunud ja usun, et osalejatel vaatamata kuumale suveilmale liiga palavaks ei läinudki.»

«Järgmiseks aastaks on soov mudaseid takistusi tuua ka võistluskeskuse vahetuslähedusse ja see tähendaks ka, et lapsed saaksid lõpuks sellest osa. Nüüd algavad läbirääkimised ja plaanide paika panemine järgmiseks aastaks, seega kellel vähegi ettepanekuid ja ideid, siis kuulame huviga!» lisas Anton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles