Mäkinen rõhutas: Tänaku võit oli erakordselt tähtis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota rallitiim pärast võitu Soome rallil
Toyota rallitiim pärast võitu Soome rallil Foto: Ekraanitõmmis

Toyota rallitiimi pealiku Tommi Mäkineni sõnul oli Ott Tänaku võit Soome MM-etapil meeskonna jaoks erakordselt tähtis.

«Meie seniseks suurimaks kordaminekuks on olnud võit Soome rallil,» lausus soomlane Toyota Facebooki konto vahendusel. «Ma loodan, et kogu võistkond mõistab selle tähendust ja oskab seda nautida.»

Toyota osaleb MM-sarjas alles teist aastat ja juba mullusel teisel etapil võeti võit. «Me ehitasime kohe kiire auto ning pärast Jari-Matti Latvala võitu Rootsis inimesed vaatasid ja imestasid, millega oleme hakkama saanud,» lisas Mäkinen.

Neljakordne ralli maailmameister Mäkinen on praeguse sõitjate valikuga rahul. «Alati on keeruline leida tiimi jaoks parimat sõitjat, kuid olen praeguse kolmikuga rahul,» kiitis Mäkinen Tänakut, Latvalat ja Esapekka Lappit.

Mäkineni sõnul tahab Toyota jõuda absoluutsesse tippu. «Meie eesmärgiks on võita kõik mis võimalik,» ütles ta. «Võitmine on mu loomuses, ma vihkan kaotamist. Oleme olnud edukad, sest kõik teavad, mida tegema peavad. Meie filosoofiaks on see, et alati on läbielatud kogemustest midagi õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles