Endine tennise maailma esinumber sai kuuekuulise võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shuai Peng mänguhoos.
Shuai Peng mänguhoos. Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS / Scanpix

Hiina tennisist Peng Shuaile määrati kuuekuuline võistluskeeld eelmise aasta Wimbledoni turniiril anti-korruptsiooni reeglite rikkumise eest.

Maailma endinde paarismängu esinumber üritas vahetada oma partnerit pärast seda, kui registreerimine oli juba lõppenud ning enam mängijaid muuta ei saanud. Peng otsustas siis sunniviisiliselt nõuda oma paarilise muutmist ja pakkus isegi muutmise eest rahalist tasu.

Tennise Anti-Korruptsiooni Programm (TACP) võttis asja uurimise alla ning leidis, et asi väärib karistamist. Lisaks kuue kuulisele võistluskeelule määrati hiinlannale ka 8 500 eurone rahatrahv.

«Leiti, et Peng Shuai sundis ametnike selleks, et nad tema parteri välja vahetaksid ning lisaks pakkus ta sellise muutuse elluviimiseks raha. Peng ähvardas ka turniirilt ilma korralduste täitmiseta lahkuda,» kirjutab TACP.

Rohkem hetkel olukorra kohta informatsiooni jagatud ei ole. Peng on hetkel maailma 20. reket paarismängus ja 80. reket üksikmängus. Aastal 2014 oli ta paarismängus maailma number üks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles