PM Berliinis. Õnnelik finalist Balta: sisemine rahulolu on olemas

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaugushüppaja Ksenija Balta hüppas hooaja avavõistlusel ehk Berliini EMil 6.63 ning pääses edasi finaali. 

Kvalifikatsioonisõel oli väga tihe ning Balta pääses edasi kümnendana. 

«Esimesel katsetud hüpatud 6.54-ga uskusin, et pole paha, sellega võiks edasi saada. Aga siis vaatasin teist gruppi ja sain aru, et peab juurde panema.»

Balta rõõmustas, et vaatamata vigastuspausile toimis ka tema jalg. «Eks ta natuke hellaks ikka muutus, aga kui tegemiseks läks, oli väga hea. See mind ei sega! 

Sel aastal saime tehnilistele nüanssidele paremini pihta ning usun, et ka tänu sellele tänane tulemus tuli. Tehniliselt klappis ning mulle meeldis. Maksimumpingutus on tehtud ning lähen pärast seda kindlasti paremasse vormi. Kes see ikka läheb avavõistlusel rekordeid hüppama, me kõik oleme ju roostes.»

Finaal peetakse laupäeval. Millist tulemust Balta endalt ootab? 

«Raske on ennustada. Tahaksin siiski hüpata rohkem kui täna, aga ma ei saa hakata ütlema, et lähen medali peale. Medali nimel tuleb ennast ületada, hüpata 6.85 vähemalt. Tüdrukud on sel aastal väga kaugele hüpanud. Eks seal pusimist tuleb. Minu asi on ennast nii kõrgele upitada kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles