Red Bulli pealik Horner: Ricciardo lahkus, kuna kartis jääda Verstappeni varju (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo ja Max Verstappen.
Daniel Ricciardo ja Max Verstappen. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Red Bulli meeskonna pealik Christian Horner arvab, et Daniel Ricciardo otsustas Red Bullist lahkuda seetõttu, kuna kartis, et peab hakkama Max Verstappenit võidusõidus toetama ja aitama, nagu hetkel Mercedeses Valtteri Bottasega on.

Ricciardo šokeeris kogu vormel 1 maailma, kui tuli eelmisel nädalal välja avaldusega, kus andis teada oma lahkumisest Red Bulli meeskonnast. Austraallane hakkab uuel hooajal esindama Renault' värve. Põhjuseks oli väidetavalt lihtsalt see, et Ricciardo tundis, et vajab vaheldust pärast pikki aastaid ühes võistkonnas.

«Ma ei saa midagi teha, aga mulle tundub, et sellise otsuse taga on ka fakt, et Ricciardo soovib olla meeskonna esisõtja. Võitlus Verstappeniga on tõeliselt pingeline, ta teab et Max on alles noor ja alles areneb ja saab järjest paremaks ja paremaks. Ma arvan, et Daniel lihtsalt otsustas selle põhjal minna kuskile mujale,» rääkis Horner F1-sarja kodulehel. 

Horner ise väidab, et mõlemad mehed oleksid ka tuleval hooajal kandnud võrtseid rolle nagu hetkelgi, aga Verstappeni muutumine aina paremaks sõitjaks võis saadagi Ricciardo jaoks nii suureks hirmuks, et ta otsustas kindlamat teed minna ja lahkuda.

«Daniel näeb, kuidas Maxi kiirus kasvab ja kasvab. Ta näeb kuidas Max saab sõitjana aina tugevamaks. Ma usun, et tema jaoks oleks lihtsalt liiga keeruline leppida abistava rolliga meeskonnas. Võib-olla ihkab ta veidi rohkem kiituseid, aga neid ei ole meie meeskonnas küll Maxiga kuidagi viisi erinevalt koheldud,» rääkis Horner.

«Neil oleks ka tuleval hooajal olnud täiesti võrdväärne staatus nagu hetkelgi. Ma oleks seda üleminekut paremini mõistnud, kui ta oleks lahkunud Ferrarisse või Mercedesesse, aga sellisel hetkel oma karjääris selline otsus vastu võtta puhtalt hirmust, et talle ei pakuta võrdset rolli on väga suur risk,» rääkis Horner.

Horner rääkis lisaks, et ta tõepoolest arvas, et Ricciardo teeb temaga lihtsalt nalja, kui australlane tuli jutuga, et ta on valmis Red Bullist lahkuma. Väidetavalt oli ta otsusele jõudnud lennureisil Ameerikasse. «Ta lisas kindlameelest, et lahkub Renault' meeskonda. Mul tuleb seda otsust austada. Renault on arenev meeskond, nad panustavad tulemustesse palju, ehk on see siiski hea valik,» arvas Horner.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles