Tipphetked ja galerii: Eesti meeste võrkpallikoondis pani kontrollmängudele võiduka punkti (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa meistrivõistluste valiksarjaks valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis alistas kolmandat päeva järjest Soome. Täna saadi põhjanaabritest jagu 3:1 (20:25, 25:19, 26:24, 25:19). Reedel olid Eesti koondise võidunumbrid 3:2 ja laupäeval 3:1.

Eesti oma viimast EM-valikturniiri-eelset kontrollmängu koosseisus sidemängija Kert Toobal, diagonaalründaja Oliver Venno, nurgaründajad Kristo Kollo ja Robert Täht, temporündajad Timo Tammemaa ja Andri Aganits ning libero Rait Rikberg, vahendab Volley.ee.

Mängu algus oli Eesti jaoks katastroofiline, alates esimestest punktidest domineeris Soome, geimi keskpaigas oli vahe enam kui 10-punktiline. Meie rünnakute realiseerimise efektiivsus geimi algul oli väga halb, põhjuseks pigem omavead, sest vastuvõtt (geimi lõpuks 70%) ja rünnakuvõimalused olid väga korralikud ja näiteks blokipunkte teenisid vastased vaid 2. Geimi teise poole mängis kodusmeeskond siiski paremini ja lõppseisuks jäi tabloole geimi käiku arvestades enam-vähem aktsepteeritav 20:25. Eesti suurimad punktitoojad olid Robert Täht ja Oliver Venno mõlemad 5 punktiga.

Teist geimi jätkasime samade meestega ja samast kohast, kus esimese lõpetasime, s.t. et Eesti oli platsil kahest meeskonnast parem. Alates esimestest punktidest läksime juhtima, geimi keskpaigaks oli eduseis turvaline 6-7 punkti. Seda eduseisu maha ei mängitud ning nii tuli geimivõit 25:19. Venno tõi 9 (+8) punkti, Täht lisas 5 (+3), Aganits ja Tammemaa mõlemad 4 (+3 ja +2 vastavalt). Eesti võitis geimi vaatamate sellele, et tegime tervelt 7 serviviga (soomlastel samal ajal vaid 1). Taas oli meie vastuvõtt väga hea - Eesti 74% vs. Soome 47%.

Kolmandat geimi alustas Venno asemel Renee Teppan, ülejäänud koosseis jäi samaks. Geim oli kahe esimesega võrreldes selgelt tasavägisem, seis püsis viigilisena kuni 7:7, siis tegi Soome vahespurdi ning läks juhtima 12:8. Sellel seisul võttis peatreener Gheorghe Cretu meestele juttude rääkimiseks aja ja mäng paranes, suutsime vahe vähendada 12:13 peale. Seisul 13:15 tõi Cretu Tammemaa asemel väljakule Henri Treiali. Soome suutis vahet hoida, aga seisul 23:23 said eestlased vastase siiski kätte ja otsustavaid punkte mängisime juba kindlamalt. Geimivõit Eestile 26:24. Teppan tõi 7 (+5) ja Täht 5 (+3) punkti, pool geimi mänginud Treial lisas 3 (+2). Otustavate punktide juures oli tähtis roll ka Markkus Keelel, kes käis servijoone taga meeskonda abistamas.

Neljanda geimis läksid meil väljakule K. Toobal, Kollo, Täht, Teppan, Treial, Aganits ja Rikberg. Geimi käik oli sarnane kolmandale, taas mängiti pikalt punkt-punktis ja pigem soomlaste juhtimisel. Murrang saabus peale kahte järjestikust ühe-mehe-blokipunkti (peaosades Kollo ja Treial), mis viisid Eesti ette 14:13. Sealt alates rebisime vahe sisse ja geimi lõpp kuulus üpris kindlalt Eestile 25:19. Neljanda geimi resultatiivseim taas Teppan 7 (+4) punktiga, Kollo 4 (+2) ja Aganits 3 (+1) punkti.

Kogu mängu kokkuvõttes oli üleplatsimees Robert Täht 17 (+8) punktiga. Väga hea mängu tegid veel meie mõlemad diagonaalründajad. Venno ja Teppan mõlemad kogusid kahe geimiga 14 punkti, kusjuures Teppani rünnakute õnnestumise protsent oli tervelt 71. Kahekohalise punktisumma kogus ka tempomees Aganits, kes sai kirja 11 (+8) punkti, kusjuures rünnakuprotsent 82! Kollo ja Tammemaa arvele jäi 8, Treialil 4 punkti.

Rünnakute efektiivsus meil suurepärane 62%, soomlastel 53%; servi vastuvõtt meie poolt vaadatuna 55% vs. 42%. Serviässad 3 vs. 6, servivead 22 vs. 8, blokipunktid 10 vs. 3. 

Eesti meeste koondise järgmine mäng juba Euroopa meistrivõistluste valikturniiri raames kui pühapäeval, 19. augustil kell 19.00 mängitakse Riga Arenal lõunanaabri Läti vastu.

Mäng täispikkuses:

Enne mängu:

Tegemist on Eesti meeskonna viimase kontrollkohtumisega enne EM-valiksarja, kus minnakse vastamisi Läti ja Iisraeli koondistega. 2019. aasta EM-finaalturniirile lunastab koha võitja ja seitsme valikgrupi peale ka viis paremat teise koha omanikku.

Eesti koondise mängude kava EM-valiksarjas:

  • 19. august Läti - Eesti
  • 22. august Eesti - Iisrael
  • 26. august Iisrael - Eesti
  • 6. jaanuar Eesti - Läti
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles