Käsipallinoored alustasid EMi kaotusega Šveitsile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Timmo
Alfred Timmo Foto: EHF

Gruusias algas reede hommikul kuni 18-aastaste noormeeste Euroopa käsipallimeistrivõistluste teise divisjoni turniir. A-alagrupis alustas Eesti 22:33 (14:15) kaotusega Šveitsile. Laupäeval astub meie poistele vastu Fääri saared, veel kuuluvad kuuesesse gruppi Leedu, Makedoonia ja Luksemburg.

Eesti jäi alagrupi suursoosiku vastu kohe algul tagaajaja ossa, šveitslased olid karmid karistama meie noormeeste tehnilist praaki ja nõelasid kiirrünnakutega. Siiski suutsid Eesti noored ennast kokku võtta ja vaheajale mindi Šveitsi 15:14 eduseisus.

Kuigi Šveits jäi ühel hetkel lausa kahe mehelisse vähemusse, suutsid nad siiski teise poolaja alguses olla parem võistkond ja nii asusid šveitslased mängu 20:16 juhtima. Mängu enam päästa ei õnnestunud ning vahe kärises veelgi – lõpuvile kõlades olid Šveitsi võidunumbrid 33:22.

Eesti poolelt mängu parimaks valitud Alfred Timmo viskas lõpuks üheksa väravat, Vastastest oli pidurdamatus hoos Šveitsi rahvuskoondiseski juba debüteerinud Schaffhauseni Kadetteni vasakäär Samuel Zehnder, visates kümme väravat.

«Mitte just kõige meeldivam algus turniirile,» tunnistas peatreener Marko Koks. «Kindlasti oli vastas turniiri üks soosikuid, aga ei oodanud, et mõned pallurid läbi põlevad ja kogu mängu jooksul jalgu alla ei saa. Rõhutasime vaimse poole tähtsust eriliselt, aga juba eilses trennis oli ärevus tunnetatav ning kandus täna mängulegi.»

Kaugeleulatuvaid järeldusi Koks avamängu põhjal ei teeks: «Pikk turniir ees ja tulevad uued vastased. Eks kohati tõestasime ju tänagi, et periooditi saime võrdselt mängitud. Peame vaimu üles turgutama ja eriti just rünnaku toimima saama ning seal pallikaotuste arvu ja lihtsaid eksimusi visetel vähendama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles