Millist meeskonda esindab Sebastien Ogier 2019. aastal?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiekordne autoralli maailmameister, prantslane Sebastien Ogier.
Viiekordne autoralli maailmameister, prantslane Sebastien Ogier. Foto: Markku Ulander / AFP / Scanpix

Autoralli MM-sarja 2018. aasta hooaja lõpuni on jäänud neli etappi, aga praeguse sõiduga on järgmiseks hooajaks leping olemas kahel mehel - Ott Tänakul (Toyota) ja Andreas Mikkelsenil (Hyundai).

Kõik muu on lahtine ja sõltub eelkõige sellest, mida otsustab kõige nõutum sõitja, viiekordne maailmameister Sebastien Ogier. Tema järgmise töökoha järgi loksub paika kõik muu. Podcastis «Autosport!» kaalus autospordiajakirjanik David Evans nelja võimalust, mille vahel Ogier' valida saab.

Hyundai. Ilmselt oleks Hyundai huvitatud, aga tekivad kaks suurt küsimust: 1) kas Ogier soovib sõita samas meeskonnas oma praeguse suurima rivaali Thierry Neuville'iga? 2) kas Neuville soovib kuuluda samasse tiimi kuuluda Ogier'ga?

M-Sport. «Nii palju, kui ma olen aru saanud, sooviks Ogier jätkata M-Sportis. Ta naudib sealset töökeskkonda ja ka seda, et 15-20 PR-päeva asemel on tal neid selles meeskonnas kolm-neli,» märkis Evans.

Citroen. Seal ootaks Ogier'd ees väga palju tööd. Samuti nõuaks see töö rohkelt aega, sest prantslasena Prantsusmaa autotootja ridadesse kuulumine on ajakulukas. «Kui Citroen Ogier' palkab, siis mitte üheks, vaid pigem kolmeks aastaks,» märkis Evans. «Samas on selge, et Citroen vajab sõitjat, kes suudaks igal rallil esikohti rünnata.»

Toyota. Kuigi tiimiboss Tommi Mäkinen olevat naljatades öelnud, et tema ideaalne rivistus järgmiseks hooajaks oleks Ogier, Neuville ja Tänak, siis reaalselt on säärane kombinatsioon püüdmatu. Evansi hinnangul Toyota pigem oma koosseisu ei muuda.

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal Saksamaa ralliga, mille eel näeb tabelitipp välja selline: 1. Neuville 153, 2. Ogier 132, 3. Ott Tänak 107 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles