Ott Tänak ja Rally Estonia said ralligurudelt kiita

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonial korraldati maailma suurim Ott Tänaku fännide kokkutulek
Rally Estonial korraldati maailma suurim Ott Tänaku fännide kokkutulek Foto: Karli Saul/SCANPIX

Neljapäevases inglisekeelses autospordile pühendatud podcastis «Autosport!» pühendati ohtralt tähelepanu Ott Tänaku võiduga lõppenud Soome MM-rallile. Kiita said nii eestlane kui ka kaks nädalat enne MM-rallit Lõuna-Eestis toimunud Rally Estonia.

Ralliguru Colin Clark ja rallispetsialist Craig Evans rääkisid Ott Tänaku esitust Soomest ainult ülivõrdes. «Esiteks on 30 sekundit Soome kohta suur võidumarginaal, aga sellest veelgi muljet avaldavam on tema sõit reedel,» märkis Clark.

«Täiesti nõus. Thierry Neuville'i jaoks tähendas teepuhastaja roll mängust väljalangemist, aga kolmandana startinud Tänak sai olukorraga hakkama oluliselt paremini kui Neuville ja Sebastien Ogier. Ta surus nad täielikult vastu maad! See oli läbinisti imeline sõit,» kiitis Evans.

«Ning laupäeval hiilgas Tänak jälle, sest suutis hakkama saada autot vaevanud juhitavusprobleemiga. See mulle 2018. aasta Ott Tänaku puhul meeldibki - ta sõidab targalt, ei pinguta tarbetult ega võta rumalaid riske,» märkis Clark.

Evansi hinnangul tuli Tänakule kasuks ka kaks nädalat enne Soome rallit toimunud Rally Estonial osalemine. «Arvestades, et Poola rallit tänavu polnud, siis ei saanud ma esmalt aru mõttest, miks tal on vaja Eestisse võistlema minna muudel, kui turunduslikel kaalutlustel. Aga ta sai seal kätte hea tunnetuse, mis paistis üle kanduvat Soome rallile.»

Clark märkis, et samuti Eestis võistelnud Hayden Paddon ja Craig Breen esinesid Soomes samuti hästi. «Rallidirektor Urmo Aava ehitas kiiruskatsetele 28 hüpet! Kui kalendris peaks olema ruumi, siis võiks see ralli kuuluda MM-sarja. Korralduse taseme poolest kindlasti,» märkis Evans. Clark märkis, et MM-sarjaga liituda tahtjaid on siiski mitmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles