Rein Pill kordas mullust võitu ja tuli Eesti meistriks

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ruilas takistussõidu Eesti meistrivõistlustel osalejad trotsisid täna vihma, äikest ja päikest. Ülipõnevates sõitudes jagati välja medalikomplektid kõikides vanuseklassid. Päeva kulminatsiooniks oli oodatult seenioride võistlus, kus teist aastat järjest tuli Eesti meistriks Rein Pill hobusel Alfons Ra.

Seeniorite II osavõistluses hüpati kahevoorulises parkuuri ja takistuste kõrguseks oli kuni 145 cm. EMV arvestuses alustas võistlust 10 võistluspaari, kellest parima tulemuse tegi Rein Pill (RK Ruila Tall) hobusel Alfons Ra. Rein ja tema võistluspartner 11-aastane Alfons Ra hoidsid ühtlast puhast joont kogu II osavõistluse vältel. „Täna ei tulnud kõik jah kõige sujuvamalt, aga tähtis oli, et tegime puhta sõidu ja sellest piisas. Rada oli täna päris raske ja pinnas rohkest vihmast suht nätske, aga hobune hüppas hästi. Alfons on superhea hobune, kelle kiitmiseks pole sõnu,“ rääkis Rein.

Hõbemedali võitis Reinu klubikaaslane Kullo Kender hobusel Artas, kellele oli see esimene kord osaleda seenioride klassi EMV-l.

„Kullast lahutas mind üks viga, aga ma olen väga rahul. Hüppasin elus esimest korda seenioride Eesti meistrivõistlutel ja kohe hõbemedal. Ja Reinule alla jääda pole patt. Aga ma ei anna alla ja üks aasta see võit ka tuleb,“ muigas Kullo.

Pronksmedal kuulub tänavu Paul Argusele (Tondi RSK) hobusel Renessin.  Paulil läks sõidu arvestuses paremini hoopis tema teise hobuse Caesariga, kellega jõuti kolmandale auhinnalisele kohale. Mis sai hobuse valikul oluliseks? „Renessin on hooaja jooksul näidanud stabiilsemat vormi ja kui peab aja peale sõitma, siis ta on veidi Caesarist kiirem. Aga tundub, et seekord oleks pidanud vist Caesari valima,“ nentis sportlane. „Pean oma lõppkohaga kindlasti rahul olema, sest eile läks sõit natuke aia taha. Täna oli kellegi ebaõnn minu õnn ja nii see pronks tuli.“ Pauli sõnul oli rada võrreldes eelmise aastaga natuke tehnilisem ja kõrgem ning oli pusimist, et teha hea sõit.

EMV medalikolmik: Kullo Kender, Rein Pill ja Paul Argus.
EMV medalikolmik: Kullo Kender, Rein Pill ja Paul Argus. Foto: Celin Lannusalu

 Päeva esimene medalikomplekt jagati välja hommikul poniratsanikele. Eesti meistriks poniklassi takistussõidus sai sellel aastal Eleanora Aunap (Tartumaa RSK, treenerid Hanno Ellermann, Annika Õkva) ponil Balestra. Kippen Närep (Märjamaa SK) ponil Rosehill Fascination sai kaela hõbemedali ja Saskia Maripuu  (RK Ruila Tall, treener Jessica Raide) ponil Deal Or No Deal on sellel aastal pronksmedali omanik.

„Võit tuli väga raskelt. Poni oli tubli, aga ma ise olin väga närvis. Õnneks tuli kõik puhtalt ja meil läks hästi. Poni päästis mind välja, mul tuli vaid seljas püsida ja talle takistusi näidata,“ naeris värske Eesti meister.

Poniklassi esikolmik: Anna Maria Tamberg, Mia Katriin Sepp ja Johanna Krippel.
Poniklassi esikolmik: Anna Maria Tamberg, Mia Katriin Sepp ja Johanna Krippel. Foto: Celin Lannusalu

Kuldmedali lasteklassis sai kaela RK Ruila Tall sportlane Mia Katriin Sepp hobusel Bersinaa, kelle treeneriks on Tõnu Rähn. Hõbemedal kuulub Anna Maria Tambergile (Märjamaa RSK, treener Kristiina Raudnagel) hobusel Soleil’s Casper. Pronksmedali sai kaela Johanna Krippel (Viru Ratsu) hobusel Donnette. „Ma olen selle hobusega ainult kolm-neli kuud sõitnud ja selle kohta läks meil väga hästi. Olen temaga väga rahul. Sõidu eel ei olnud ma eriti närvis, sest kui ise närvi minna, siis läheb hobune ka ja sõit ei lähe hästi,“ rääkis Mia Katriin.

Juuniorite klassis anti medalitele kõva lahing, millest väljus võitjana Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK, treener Veiko Lehtsaar) hobusel So Easy. Hõbemedali võitis Anette Leppik (Pärna RSK, treener Marko Villemson) hobusel Samurai’s Miracle, kes edestas pronksmedalisti vaid 1 punktiga. Pronksmedali sai kaela hiljuti Euroopa meistrivõistlustel osalenud ja Belgias treeniv Margareth Eikner (SA Tallinna RK, Konstantin Prohhorov) hobusel Madžil.

„Rada oli täna tehniline ja ma olin väga üllatunud, et minu noor hobune tuli nii hästi rajaga toime. Eile tuli ratsaniku vea tõttu meil üks väga sisse, aga täna sujus kõik hästi. Esimene voor oli hea, aga teises voorus ei klappinud päris kõik, aga kui hobune on nii hea, siis pole hullu,“ ütles Berit peale võistlust.

Juunioride esikolmik: Anette Leppik, Berit Lehtsaar, Margareth Eikner.
Juunioride esikolmik: Anette Leppik, Berit Lehtsaar, Margareth Eikner. Foto: Celin Lannusalu

Samad rivaalid koos ka U25 klassis. Põnevust jätkus viimaste minutiteni välja. Ilmataat noortele sportlastele ei halastanud, kallates nad äikese paugutamise saatel üle nii tugeva vihmaga, et võistlus tuli mõneks ajaks katkestada. Rasketest ilmastikuoludest hoolimata õnnestus Berit Lehtsaarel teha kuldne duubel ja võita ka U25 klassi kuld, seda seekord hobusel Solei Solei. „Ma olen väga õnnelik! Ikkagi kaks kuldmedalit – see on imeline! Solei andis endast kõik ja oli väga tubli. Me sõitsime täna puhtuse peale ja see tuli meil ka suurepäraselt välja. Hea tunne oli U25 sõitu minna eelmise võidu hea tundega.“

Ka Margareth Eikneril tuli täna juba teist korda astuda poodiumile, sel korral hõbemedali järgi. Margarethi võistluspaariliseks oli siin klassis I Love You Ter Putte. Pronksmedal läks Urmas Raagi käe all treenivale Helene Marie Rägole (Tartumaa RSK) hobusel Con Quick.

U25 autasustamine.
U25 autasustamine. Foto: Celin Lannusalu

Harrastajate meistriks tuli Riinu Rahuoja (Hiiumaa RSK, treenerid Pille Elson ja Jekaterina Soiver) hobusel Baron Abruka. Hõbeda võitis Kärt Kaseorg (Viljandimaa RSK, treener Hanno Ellermann) hobusel Aga Flamenco Von Feicht ja pronksi Liis-Marii Hõbemets (Tallinna RSK) hobusel Nathan Van Turbeek Z.

Harrastajate esikolmik: Kärt Kaseorg, Riinu Rahuoja, Liis-Marii Hõbemets.
Harrastajate esikolmik: Kärt Kaseorg, Riinu Rahuoja, Liis-Marii Hõbemets. Foto: Celin Lannusalu

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles