Padisel selgus kestvusratsutamise Eesti meister

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorite medalikolmik vasakult: Anne Rohtla, Brenda Prants ja Heigo Rohtla.
Seeniorite medalikolmik vasakult: Anne Rohtla, Brenda Prants ja Heigo Rohtla. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Kestvusratsutamise Eesti meistrid noorte ja seeniorite klassis selgusid möödunud laupäeval Padise Endurance Festival VIII raames peetud Eesti meistrivõistlustel. Tiitli võitsid Jasmin Viinamägi ja Brenda Prants.

Kui tavainimesed võtsid laupäeval veel rannailmast viimast, siis kestvusratsutajatel seisis ees raske võistluspäev Padisel. Õnneks oli suur kuumus möödunud ja ilm ratsutamiseks sobilikumaks muutunud.  Padise rajad viisid läbi maaliliste külade ja kauni maastiku, kuid olid väga tehnilised ja rasked. Pinnasest olid esindatud vist kõik võimalikud tüübid: pehme ja kõva liivapinnas, kruusateed, metsaalused, asfalt jne. See nõudis ratsanikelt tarka sõitmist ja keskendumist kogu distantsi vältel. Keerulised olud olid nähtavasti ka põhjuseks, mis päris suur hulk paare võistluselt välja langes.

Raskelt tulnud võit on seda enam magus ja nii olid peale viimast veterinaarkontrolli valatud õnnepisarad seda suuremad. Noorte klassis tegid parima tulemuse ja said tasuks kaela Eesti meistrivõistluste kulla Jasmin Viinamägi (RK El Awrah) ja Ilueedi, kelle lõpptulemuseks 120 km distantsil jäi aeg 7:44:41 ja keskmine kiirus 15,494 km/h. Hõbemedali võitis Anett Laever (Viru Ratsu, treener Mare Kalme) hobusel Päike (7:57:37, 15,075 km/h).  Pronksmedalile tuli Gerli Sein (Liivimaa RK) hobusel Hr. Hanks (9:15:03, 12,972 km/h).

Noorte medalikolmik: Anett Laever, Jasmin Viinamägi, Gerli Sein.
Noorte medalikolmik: Anett Laever, Jasmin Viinamägi, Gerli Sein. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Seeniorid sõitsid samuti 120 km pikkust rada. Medaliheitlus oli väga tasavägine ja sealt väljus võitjana ning kuulutati Eesti meistriks Brenda Prants (EER, treener Õnne Halliko) hobusel Fix (7:29:37, keskm kiirus 16,014 km/h). Fixile muide on see juba teine Eesti meistritiitel, sest kevadel tõi ta Kõrvemaal kullale juuniorite klassis Lilian Schönbergi. Teistele medalikohtadele oli põnev duell abielupaari Rohtlate vahel, kus peale jäi naispool. Anne Rohtla (RK Ruila Tall) ja Cedrik võitsid hõbeda ajaga 7:29:38 ja keskm kiirusega 16,013 km/h. Heigo Rohtla pidi seekord leppima pronksiga. Fatas Zanzibaariga sõideti välja aeg 7:29:40, keskm kiirusega 16,012 km/h.

Rahvusvahelises arvestuses võisteldi samuti 120 km distantsil ja seal oli CEI2* 120 km esimene Anne Rohtla Cedrikul.  CEIY2* 120 km distantsi esikoha sai Viinamägi Ilueedil.  CEI1* 80 km saavutas esikoha Kairit Järv (EER) hobusel Mustafo Malabah (4:20:42, keskm kiirus 18,412 km/h). Rahvusliku 80 km esikoht läks Greta Froschile hobusel Druid (5:51:35, keskm kiirus 13,653 km/h).

Kokku osales rahvusvahelistel distantsidel sportlasi viiest riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles