TÜ/Eeden sai eelmisel nädalal kaks valusat kaotust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallinaiskond Tartu Ülikool/Eeden trennis.
Võrkpallinaiskond Tartu Ülikool/Eeden trennis. Foto: Margus Ansu

Kui meistrivõistlused algasid Tartu võrkpallinaiskonna jaoks väga kindla võiduga Audentese üle, siis kahes järgnevas kohtumises tugevamate vastastega on peetud tasavägiseid heitlusi, kuid mängud kaotatud.

Eeden on pidanud tunnistama koduväljakul Võru VK/SK (kaotus geimidega 2:3) ja võõrsil Pärnu VK (1:3) paremust.


 Kohtumises Võruga sai saatuslikuks tartlannade nigel vastuvõtt, mistõttu oli sidemängija Krista Vahteril väga raske mängu vastastele ebamugavalt laiali tõmmata. „Sellise kehva vastuvõtuga suutsime isegi tublilt vastu hakata. Ründajad olid tublid,“ lausus peatreener Andres Toode. Tõepoolest, Eedeni ründajad lõid punktiks mitmeid raskeid palle, eriti hea mängu tegi diagonaalründaja Kadi Mägi, kellele langes antud kohtumises ka suurim koormus rünnakute lõpetamisel. Üldjoontes on sidemängija hooaja alguses kõiki ründajaid ühtlaselt tõstetega toitnud ja seda kinnitavad ka mängijad ise. Sisse tuleb aga liiga palju lihtsaid vigu.


Mängus Võruga ei suutnud Tartu naiskond kolme geimi viiest hästi alustada. Andres Toode jaoks polnud probleem uus: «See on meile traditsiooniks, et nii läheb.» Kaotatud geimides anti vastastele liialt suur edumaa, mida lõplikult tagasi mängida ei õnnestunudki, ehkki numbriliselt olid allajäämised napid (2. geim 23:25, 3. geim 22:25, 5. geim 19:21). Samas, kui geimi hästi alustati, kujunesid ka selle võidunumbrid selgeteks (1. geim 25:18, 4. geim 25:16).


Viiendas geimis oli ülikooli naiskonnal kasutada kolm matšpalli, kuid terve kohtumise vapralt võidelnud Võru ei murdunud ja tasuks selle eest kasutas hoopis ise oma esimese matšpalli ära. Tasavägiseid geime kaotati ka Pärnu vastu (1. geim 23:25, 3. geim 27:29).
Selle hooaja alguse põhjal on just Võru naiskond kujunenud TÜ/Eedenile üheks ebamugavamaks vastaseks. Samad võistkonnad lähevad vastamisi ka karikavõistluste veerandfinaalis ja Andres Toode leiab, et just selles plaanis oleks Eedenil võitu väga vaja olnud: «Võit oleks hädavajalik olnud. Mis teha, Võru on meist nüüd sammu ees.»


Senistes mängudes pole Eeden veel ühtegi punkt-punkti lõpuheitlust võitnud (kõige napimalt on geimivõit tulnud numbritega 25:21). Raske on öelda, kas probleem peitub keskendumises, väheses õnnes või kokkumängus, kuidagi ei saa väita, et tartlannad platsil ennastsalgavalt ei pingutaks. Just mängijad ise rõhutavad, et kodupubliku ees on soov head võrkpalli mängida eriti suur. Võib-olla see tahtmine pärsib naiskonna mängu.


Novembri alguses seisab Tartu Ülikool/Eedenil ees väga tihe graafik, mille jooksul tuleb nelja päevaga mängida Tartus kolm tähtsat mängu. Esmalt kohtutakse karikavõistluste veerandfinaalis 3. novembril Võruga ja seejärel mängitakse samal nädalavahetusel, 5. ja 6. novembril veel vastavalt Tallinna Ülikooli ja Pärnu VK-ga.


Positiivne on see, et võrreldes eelmise hooaja algusega on publikut Tartu mängudel oluliselt rohkem. Tahaks vaid näha hingestatumat toetust Tartu naiskonnale, sest eriti tähtis on abi platsi kõrvalt just rasketel hetkedel. Viimatine maratonmäng Võruga oli igal juhul tõeline võrkpallielamus, mis kindlasti kohaletulekut vääris. Sellist kaasaelamist, mida võis tajuda viiendas geimis, tahaks aga juba avavilest näha.
 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles