Paleepööre Euroopa jalgpallis, mis avas superkarikafinaalile tee Tallinna

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali kapten Sergio Ramos pärast UEFA superkarika võitmist mullu augustis. Homme on Realil ja Ramosel võimalik tiitlivõit korraldada Tallinnas.
Madridi Reali kapten Sergio Ramos pärast UEFA superkarika võitmist mullu augustis. Homme on Realil ja Ramosel võimalik tiitlivõit korraldada Tallinnas. Foto: Dimitar Dilkoff

Homme selgitavad Lillekülas 43. Euroopa superkarikavõitja Hispaania tippklubid Madridi Real ja Madridi Atletico. Need on meeskonnad, kelle honorar kalendrivälise kohtumise eest ulatub miljonitesse eurodesse. Eesti, Tallinn ega jalgpalliliit pole aga pidanud Realile ja Atleticole siia saabumise eest tasuma sentigi.

Klubide honorari – võitjale 3,5, kaotajale 2,5 miljonit eurot – eest hoolitseb Euroopa jalgpalliliit (UEFA) ning võõrustajate privileeg on lisaks kohtumise kui sportliku suursündmuse nautimisele kasseerida sisse kaudne või otsene tulu (majutus- ja toitlusteenused, tasuta reklaam), mis tippmängu korraldamisega kaasnevad.

Kuidas õnnestus Eesti Jalgpalli Liidul (EJL) säärane rammus jänes mustast kübarast välja tõmmata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles