Autoralli MM-sari laieneb, aga Euroopa jääb ühest etapist ilma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja tähistavad võitu
Ott Tänak ja Martin Järveoja tähistavad võitu Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC / Scanpix

Autoralli MM-sarja on alates 2013. aastast sõidetud kindla mudeli järgi - 13 etappi, millest 10 Euroopas, lisaks üks Mehhikos (Põhja-Ameerika), üks Argentiinas (Lõuna-Ameerika) ja üks Austraalias.

2019. aastaks kavatsetakse portaali autosport.com teatel mudelit muuta. Samaaegselt on plaanis suurendada rallide arvu 14-ni ja vähendada Euroopa osakaalu. «Eeldatavasti esitatakse FIA-le kinnitamiseks 14-etapiline kalender, kust puudub Korsika, aga kuhu on lisandunud Tšiili ja Jaapan,» kirjutas portaal.

Aasiasse soovis autoralli MM-sari siirduda juba 2016. aastal, ent septembri algusesse Hiina kavandatud etapist tuli tulvavete tõttu loobuda. Seoses Jaapani autotootja Toyota naasmisega MM-sarja 2017. aasta alguses, muutus taas aktuaalseks Jaapani MM-ralli, mis kuulus viimati kavva 2010. aastal.

Portaal tsiteeris allikat, kes ütles: «Midagi pole ette kindel, aga Jaapani positsioon on tugev. MM-sari vajab Aasia osavõistlust. Proovisime Hiinat, mis ei toiminud. Jaapanlaste pakkumine on aga hästi finantseeritud ja mõistlik.»

Ott Tänaku tööandja Toyota korporatsiooni president Akio Toyoda rääkis Soome MM-rallit külastades järgmise aasta Jaapani MM-rallist kindlas kõneviisis: «Loodetavasti stimuleerib MM-sarja Jaapanisse tulek teisigi Jaapani autotootjaid sinna naasma,» märkis Toyoda.

Jaapani ralli toimuks plaanide kohselt Honshu saare asfalt-teedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles