Traavisport: rootslane jäi paari millimeetri tõttu ilma kahest miljonist eurost

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealune finiš, ülalpool paiknev Propulsion võitis ülinapilt.
Kõnealune finiš, ülalpool paiknev Propulsion võitis ülinapilt. Foto: Kanal75 ekraanitõmmis

Põhjamaades populaarse traavlite võidujooksu ennustuses jäi kahel Rootsi mänguril kahe miljoni euro võitmisest puudu paar millimeetrit, mis selgusid pärast pikka fotofiniši uurimist.

Rootsis korraldatakse V-75 mängu, kus tuleb õigesti ennustada kindel hulk traavlite võidujookse. Möödunud nädalavahetuse talong osutus tavapärasemast keerukamaks, mis omakorda tähendas täistabamuse väärtuse tõusu.

Enne viimast talongile kantud võidujooksu oli võiduvõimalus säilinud kahel piletil, kes mõlemad vajasid, et 3140 meetri distantsil võtaks esikoha Readly Express. Fotofiniši pika uurimise järel kuulutasid kohtunikud aga mõne millimeetriga võitjaks Propulsioni.

Mõlemad täistabamusele lähedal olnud ennustajad said lohutusauhinnana 25 000 eurot (ette nähtud talongidele, kus on üks eksimus), aga see oli väike lohutus arvestades, kui lähedal olid kaks miljonit.

Üks ennustaja, 51-aastane Joakim Widen kirjeldas läbielamisi ajalehele Aftonbladet: «Siiani on valus, kuigi 25 000 eurot me võitsime. Telekast vaadates näis, et Readly Express võitis, aga nurk võib sageli petlikuks osutuda. Tunded kihutasid ammerika mägedel. Esmalt tohutu rõõm, siis pikk vaikus ja lõpuks suur pettumus.»

Videot ülimalt tasavägiseks osutunud võiduajamisest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles