Hyundai tiimipealik: uueks hooajaks on koht kindel vaid Neuville'il

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville Soome rallil.
Thierry Neuville Soome rallil. Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

MM-sarja liider Thierry Neuville on sõlmimas Hyundai meeskonnaga uut lepingut, kuid ülejäänud meeskonnaliikmed hetkel lepinguid saamas veel pole.

Neuville, kes juhib MM-sarja 21 punktiga valitseva maailmameistri Sebastien Ogier' ees, andis Autosport.com-ile teada, et jätkab ka 2019 hooajal Hyundai meeskonnas ning lepingu sõlmimine on pigem aja küsimus.

Hyundai tiimijuht Alain Penasse lausus, et Hyundai meeskond teeb kõik selleks, et belglane oma ridades hoida: «Me tahame kindlustada Thierry'd oma meeskonda ka tulevikuks, seal ei ole mingit saladust. Küsimus on lihtsalt nüüd pisikestes kokkulepetes.»

Järgmiseks hooajaks on aga teiste sõitjatega kõik lahtine. Lepingud on olemas MM-sarja sõitjatest vaid Ott Tänakul Toyotaga ning Andreas Mikkelsenil Hyundaiga. Sültumata Mikkelseni lepingust lausus Penasse, et lepingule vaatamata ei ole nad kindlad, et norralane järgmisel aastal terve hooaja kaasa sõidab. Kindel on vaid belglase osalemine. 

Mikkelsen liitus Hyundaiga eelmisel hooajal kolmeks viimaseks ralliks ja näitas kohe suurepärast kiirust. Sel aastal on aga norraka sõit olnud palju vaevalisem ning siiani on kirjas vaid üks poodium kogu hooaja peale.

Siiani on Mikkelsen  sel hooajal Sardiinias ja Argentiinas rallisid juhtinud, kuid mõlemal korral on tulnud esikoht loovutada. Sardiinias ei pidanud vastu Hyundai käigukast ja Argentiinas purunes Mikkelsenil rehv. Soome MM-rallil lõppes norraka jaoks hea koha püüdmine varakult üle katuse käimisega.

Siiski on Mikkelsen ise kindel, et meeskond mõistab tema probleemide põhjuseid: «Sa pead alati tulemusi tooma, aga minu meeskond teab, mis me oleme teinud. Nad teavad, millised asjad on olnud tehnilised probleemid ja millised minu enda vead,» lausus Mikkelsen.

«Me oleme juhtinud kolme kruusarallit enne, kui tehnilised probleemid meid tabasid. See on aja küsimus, kui võitleme kogu ralli jooksul võidu peale,» rääkis Mikkelsen.

«Nii vaadates, et ole ma mures. Meeskonnas on õiged inimesed, kes mõistavad. Neile, kes ei ole asjaga kursis tundub see tõesti veidi raskema olukorrana. Järgmisel kruusarallil Türgis ja hiljem Walesis üritan näidata, milleks ma võimeline olen,» rääkis Mikkelsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles