Neidude koondis alustas EMi kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Bressant koondist juhendamas
Pierre Bressant koondist juhendamas Foto: Siim Semiskar

Eesti neidude U16 rahvuskoondis alustas Montenegros, Podgoricas B-divisjoni Euroopa meistrivõistluste turniiri kaotusega. Portugalile jäädi alla 54:65. 

Esimest korda Eesti korvpalli ajaloos juhendab noortekoondist välismaalane - Prantsusmaalt pärit Pierre Bressant. Tegemist on väga kõrge kaliibiriga treeneriga, kes on juhendanud Alžeeria naiskonda ja ASVEL-i korvpalliklubi.

Esimese veerandi kaotasid Bressanti hoolealused 12:21. Teisel veerandil näitasid eestlannad 14:12 paremust ning vähendasid poolajaks vahe 26:33 peale. Kolmanda veerandi keskel läks Eesti suisa ühe punktiga (38:37) juhtima, ent otsustavale veerandile mindi siiski Portugali 49:42 eduseisus.

Mängu lõpus eestlannad enam ohtlikult lähedale ei jõudnud ning turniiri esimeses mängus tuli tunnistada vastaste paremust. 

Anna Gret Asi tõi eestlannade parimana 23 punkti ja 5 lauapalli. Portugali poolelt tõi Natalia Santos 18 silma. 

Juba homme minnakse vastamisi Slovakkia naiskonnaga. Veel kuuluvad Eestiga samasse alagruppi Sloveenia ja Bulgaaria. Alagrupi kaks esimest jõuavad edasi veerandfinaali, kolmas ja neljas võistkond hakkavad mängima kohtadele 9-16 ja kaks viimast kohtadele 17-23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles