Padar absoluutkaalu MMile ei sõida

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar
Martin Padar Foto: Toomas Huik

Kuigi nädalavahetusel peetakse Venemaal Tjumenis judo maailmameistrivõistlused absoluutkaalus, jääb eestlasel Martin Padaril ja teistel ässadel seal võistlemata.



Põhjus on väga lihtne: judokad tegelevad praegu järgmisel suvel peetavate Londoni olümpiamängude punktide jahtimisega ning absoluutkaalu MM selles osas kaasa ei ­aita. Absoluutkaalu MM on lihtsalt tore võistlus, ei midagi enamat.

«Otsustasime juba ammu, et sinna ei lähe,» kinnitas Eesti koondise peatreener Aavo Põhjala. «Sel aastal ei paku absoluutkaalu MM pinget, kuna olulisemad on OM-punktid.»

Põhjala teadis rääkida, et sama meelt on ka teised koondised ning väheste eranditega peaks Venemaal tatamile asuma rahvusesinduste teised või koguni kolmandad ešelonid.

«Kui absoluutkaalu MM toimuks pärast OMi nagu Pekingi järel, oleks see väga mõnus võistlus. Praegu aga sellel suurt mõtet pole,» arvas Põhjala.

Suurturniiridel raskekaalus maadlev Padar asub praegu üsna kindlalt olümpiale viival kohal, kuid Künter Roth­berg (–73 kg) on piirimail. Mõlemad olid viimasel, Abu Dhabis peetud GP-l vormist väljas ja nende võistlus piirdus ühe matšiga. Sel hooajal osaletakse veel kolmel võistlusel, kus võimalik OM-punkte teenida.

«Järgmisel teisipäeval sõidab koondis kümneks päevaks Hispaaniasse treeninglaagrisse, kus peaks kohal olema ­Euroopa tugevamad koondised. Novembri keskel osaleme GP-etapil Hollandis Amsterdamis ning detsembris Jaapanis ja Hiinas,» rääkis Põhjala tulevikuplaanidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles