Mida peab Tänak Saksamaa ralli suurimateks väljakutseteks?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ott Tänak ja Martin Järveoja sõitsid Saksamaa MM-ralli testikatsel välja kiireima aja ning on valmis nädalavahetusel kaitsma eelmisel hooajal enda nimele saadud võitu Saksamaa keerukatel asfaltteedel.

«Enesetunne on hea, meil läks Soomes hästi ja mul on alati Saksamaal meeldinud sõita,» rääkis Tänak pressikonverentsil. «Ralli on ikkagi ralli, sa ei tea kunagi mis juhtuda võib. Meil on olnud sellel hooajal varem juba positiivseid emotsioone asfaldilt. Teame, et suudame olla kiired. Eesmärk on sõita ikkagi võidu peale,» lausus Tänak.

Pressikonverentsil küsiti ka Eesti rallimehe käest, kas Saksamaal on raskem sõita sõjaväe alal või istanduste vahel. «Nad on mõlemad erinevad, aga see keskendumine mida sa vajad, on küllalti võrdne. Istandustes on palju mahapöördeid, teisel läbimisel on palju muda teel, mis vajab rohkem keskendumist,» rääkis saarlane viinamarjaistanduste vahel sõitmisest. 

«Sõjaväe osal on hoog pidevalt üleval. Samason  palju mahapöördeid jakõik nad on erinevad. Pinnas muutub pidevalt, me ei saa kumbagi alahinnata, peame kõigeks valmis olema,» arvas Tänak.

«Kõik rallid selle autoga on minu jaoks täiesti uued, niiet me peame alati kõike uuesti algusest õppima hakkama, see on päris kõva katsumus. Peame eelmise aasta kogemuse pealt üritama hästi sõitma, oleme siiani suutnud igal pool kiired olla ja loodetavasti oleme kiired ka sellel nädalavahetusel. Olen meeskonna tööga rahul,» võttis Tänak lühidalt hooaja kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles