Meeletu mäng: Peterburi Zenit kordas eurosarjas Barcelona ainulaadset saavutust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Enne tänast oli jalgpalli eurosarjade ajaloos vaid üks meeskond suutnud esimese kohtumise 0:4 kaotuse järel edasi pääseda - FC Barcelona suutis 2017. aasta kevadel kordusmängus Pariis Saint-Germaini 6:1 alistada. Nüüd tõusis Barcelonaga ühele pulgale Peterburi Zenit.

Nimelt oli Zenit saanud Euroopa liiga kolmanda eelringi avamängus võõrsil Valgevene tippklubilt Minski Dinamolt hävitava 0:4 kaotuse ja läks täna Krestovski staadionil platsile väga keerulises olukorras.

Leandro Paredes viis Zeniti küll 22. minutil juhtima, kui 65. minutil oli seis endiselt 1:0 ja Minski meeskonna olukord turvaline. Siis lõi Zenit 14 minuti (66.-79.) jooksul aga kolm väravat, millest kahe tagumise autoriks Artjom Dzjuba, Venemaa sangar suvisel MM-finaalturniiril, mis viisid kohtumise lisaajale.

Seal skooris 99. minutil Dinamo, mis asetas Zenidi taas keerulisse seisu, sest võõrsil löödud väravate reegli tõttu vajati nüüd kahte värava. 109. minutil lõi Sebastian Driussi 5:1 ning 115. minutil realiseeris Dzjuba penalti, mis tegi seisuks 6:1 ja viis Zenidi kokkuvõttes 6:5 ette.

Lõpus Dinamo riskis, mille tõttu lõi Zenit veel kaks värava - 120+2. minutil penaltist ja minut hiljem mängust tabas Robert Mak. 8:1 võit viis Zenidi koguskooriga 8:5 play-off'i, kus kohtutakse Norra klubiga Molde.

Kolmanda eelringi ühe suurima üllatuse valmistas Luksemburgi klubi Dudelange. Avamängus võõrsil Poola tippklubist Varssavi Legiast 2:1 jagu saanud hertsogiriigi klubi läks kodust kordusmängu 17. minutiks 2:0 juhtima ja kuigi 86. minutil jõudis Legia viigini, suutis Dudelange edust lõpuvileni kinni hoida. 4:3 koguskooriga jõuti play-off'i, kus vastaseks Rumeenia klubi CFR Cluj.

Läti ja Leedu meisterklubide omavahelises duellis sai Marijampole Suduva (Leedu) kahe mängu kokkuvõttes 1:0 jagu Jurmala Sparataksist ja kohtub play-off'is Šotimaa tippklubiga Glasgow Celtic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles