Jalgpallimaailma üleminekuperioodi veidraim tehing? Meeskond müüs maha 18 mängijat ja ostis asemele 10 kitse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsed jalgpalliväljakul pole midagi uut. Hennes, kes on Saksamaa klubi Kölni maskott, viibis ka staadionil mängudel.
Kitsed jalgpalliväljakul pole midagi uut. Hennes, kes on Saksamaa klubi Kölni maskott, viibis ka staadionil mängudel. Foto: https://twitter.com/fudita

Hetkel, kui jalgpallimaailmas on käimas üleminekuperiood, pole selles midagi ebatavalist, et mängijaid müüakse ja ostetakse. Veidi erilisem on lugu siis, kui korraga müüakse maha 18 mängijat ja saadud raha eest ostetakse klubisse hoopis kümme kitse.

Just selline ebareaalselt kõlav tehing leidis aset Türgis, kus jalgpalliklubi Gülspor müüs maha 18 meeskonna noormängijat ning otsustas nad asendada kümne kitsega. Põhjus ise oli väga lihtne: kitsedelt saadakse piima, mida annab rahakas teha ja nii veidi lisaraha teenida, vahendab RT.

Meeskonna president Kenan Buyuklebleb lausus, et kitsed saidki soetatud, kuna meeskonnal ei ole rahaline seis hea ja noortemeeskond, mis mängis Türgi madalamas liigas, kulutas eelarvet veelgi. Targem oli lõpetada noorte rahastamine ja selle eest leida variant, kuidas olukorda parandada.

«Meil on vaja korralikku stabiilset sissetulekut, kuna meie rahaline seis polnud kiita ja roogi poolt ei ole mingit toetust tulemas. Riik peaks meie noorte peale rohkem mõtlema ja neid toetama,» rääkis Buyuklebleb Türgi CNN-ile.

Meeskond teenis noormängijate müügis 2250 eurot ning tänu kitsedele loodetakse tehingutega jääda umbkaudu 750 euro jagu kasumisse. «Samal ajal kui teenime olemas olevate kitsede pealt kasumit, plaanime neid juurde osta. Kuue aasta pärast peaks meil klubi juures olema 140 kitse,» rääkis Buyuklebleb.

Isparta linnas asuv Gülsport on üks vanemaid meeskondi Türgis. Klubi asutati juba aastal 1954.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles