Marinepool-Kalevi Jahtklubi kolmapäevaregatt lõppes napis tuules

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaatamata ilmaprognoosidele, mis kolmapäeva õhtuks Tallinna lahele tuult ei lubanud, sai siiski edukalt peetud järjekordne osavõistlus MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati seerias.

Stardis puhus tuul 4,4 meetrit sekundis NNW. Pärast ORC I grupi üldist valestarti rahustati võistlejaid “India” lipuga ning väikese ajanihkega said kõik grupid sõitu alustada. Sarnaselt eelmise nädala sõidule oli distantsiks vastutuule-allatuulerada. Peavõistlusjuht Kalju Kirss lasi raja pöördemärke võistlejatel võtta selliselt, et võimaliku tuulevaikuse tekkimisel oleks saanud rada hõlpsasti ja arusaadavalt lühendada ja finiši ajad ära vilistada alumises märgis. Selleks ei olnud aga vähematki tarvidust, sest tuul püsis. Vaid LYS I grupi mõnedel jahtidel tuli end finišisse võidelda poole vaiksema, 2,2 meetrit sekundis  puhunud tuulega.

„Vorsti“ raja korral on finiš avatud 45 minutit pärast oma grupi esimest finišeerijat ja nii jõudsid toredasti kõik jahid punktikohtadele. Stardiliini poi ja viimasest miili kaugusel Merivälja muuli suunas asunud lisapoi vahel purjetasid ORC ja LYS I grupid läbi viiemiilise raja,  LYS II grupp ja Folkboodid kolmemiilise raja. Viies arvestusgrupis kokku oli neljateistkümnendal MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregatil võistlemas 57 purjekat.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati 14. sõidu võitjad:

ORC I 
I koht  MY CAR kapten Martin Gustav Lepp 
II koht  FORTE kapten Tammo Otsasoo 
III koht  KATARIINA II kapten Aivar Tuulberg

ORC II 
I koht  BRIGITTA X kapten Aleksandr Karboinov 
II koht  JAZZ kapten Viljar Sepp 
III koht  MATILDA 3 kapten Koit Pauts

LYS I 
I koht TESSA kapten Alar Ivanson 
II koht LEILA kapten Priit Põldmaa 
III koht  PILOILLERI kapten Anne-Mari Luik

LYS II 
I koht HEUSCHRECKE kapten Dmitri Bondarenko 
II koht  KARINA kapten Aleksei Žigadlo 
III koht  MY BEST kapten Jevgeni Kazakov

FOLKBOOT 
I koht  LINDA kapten Pertti Neero 
II koht TRINE kapten Tõnis Piirsalu 
III koht TIINA kapten Meelis Lindemann

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles