Neli itaallast ja eestlane ehk kellega hakkab Klavan Cagliaris mänguaja nimel heitlema?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Cagliari Calcio

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan jättis Liverpooli ja siirdus esimese eestlasena mängima Itaalia kõrgliigasse ehk Serie A-sse, kui sõlmis Sardiinia klubi Cagliariga kaheaastase lepingu. Kellega hakkab 32-aastane Klavan uues koduklubis mänguminutite nimel heitlema?

Klavan polnud ainus keskkaitsja, kelle Cagliari üleminekuakna viimasel päeval soetas, sest klubiga lõi käed veel Jherson Vergara. 24-aastane kolumblane sellel hooajal Cagliari plaanidesse aga ei kuulu, sest klubi laenas endise AC Milani kaitsja Itaalia tugevuselt kolmandas liigas mängivale Olbiale.

Eelmisel hooajal mängisid Cagliaris keskkaitses vahelduva eduga viis mängijat: itaallased Luca Ceppitelli (27 mängu 38st), Fabio Pisacane (24), Marco Andreolli, Filippo Romagna (mõlemad 23) ja brasiillane Leandro Castan (14). Kõik peale Castani, kes lahkus laenulepingu järel AS Romasse ja sealt edasi Vasco da Gamasse, jätkavad praeguse seisuga Cagliaris ka uuel hooajal.

Romagna, kes jalgpallihariduse omandanud Torino Juventuse akadeemias, on praegustest keskkaitsjatest kõige noorem, 21-aastane. Ceppitelli on Romagnast kaheksa aastat vanem, kuid Pisacane ja Milano Interi akadeemiast sirgunud Andreolli on Klavani eakaaslased.

Suure tõenäosusega on itaallasest peatreeneri Rolando Marani esimene valik vasakkaitsesse 24-aastane kreeklane Babis Lykogiannis ja paremkaitsesse samuti sellel suvel Cagliariga liitunud 36-aastane endine Horvaatia koondise kapten Darijo Srna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles