Neljakordne autoralli maailmameister: olen tüüpiline alkohoolik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Kankkunen
Juha Kankkunen Foto: Roni Rekomaa / AFP / Scanpix

Aastatel 1986, 87, 91 ja 93 autoralli maailmameistriks kroonitud Juha Kankkunen tunnistas, et alkohol on tema elu palju mõjutanud.

«MM-sarjas tiireldes olin halb inimene, aga tiheda graafiku tõttu sain pudelile alati korgi peale,» meenutas soomlane. «Pärast karjääri lõppu polnud aga põhjust pudelit kõrvale panna, sest aega oli palju ja hinges valitses tühjus. Ühest saunaõllest sai kuus ning võisin kolm ööpäeva jutti juua.»

Kankkuneni meelest sai see saatuslikuks ta pereelule. «Mu naine Pirjo mõistis kõike, kuid ta kannatas,» lausus Kankkunen. «Olin halvas seisundis ja põrandal oksendades otsustasin viinaravile minna. Olen kolm aastat olnud kaine, kuid täiskarsklase elu ei sobi mulle.»

Siiski rõõmustab soomlane selle üle, et ei ole tarvitanud muid mõnuaineid. «Ma olen tüüpiline alkohoolik,» tõdes Kankkunen. «Ma ei ole midagi maha joonud ja mul on sõpradega head suhted.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles