PM Saksamaal. Teine järjestikune rallivõit ei aidanud Tänakut tiitlile väga palju lähemale (3)

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Teine järjestikune MM-etapivõit on Ott Tänaku ja Martin Järveoja poolt kahtlemata kõva saavutus, kuid tiitliheitlust silmas pidades see neid esikohale väga palju lähemale ei aidanud.

Endiselt on MM-sarja liider belglane Thierry Neuville 172 punktiga. Sébastien Ogier’l on kogutud 149 punkti ning Ott Tänakul 136. Esapekka Lappi paikneb 88 silmaga neljandal ja Andreas Mikkelsen 65 punktiga viiendal kohal.

Enne Saksamaa etappi jäi Tänak liidrikohast 46 punkti kaugusele. Nüüd on see kahanenud 36 punktile. Teisest kohast lahutab saarlast 25 punkti asemel 13 punkti.

Jaht MM-tiitlile muutus kindlasti põnevamaks ja paljud eksperdid on juba hinnanud, et võime seda taas kutsuda kolme mehe võitluseks.

Neuville, Ogier ja Tänak on omavahel võrdselt jaganud käimasoleva hooaja üheksa etapivõitu. Meie rallisõprade seisukohast on oluline ära märkida, et Tänak on tõusvas joones esinenud just hooaja teises pooles.

Näiteks Ogier viimane etapivõit tuli aprillis Korsikal ning pärast seda on ta poodiumile jõudnud vaid korra, seda Sardiinias. Neuville’il oli aga kõvasti õnne Saksamaa ralli viimasel päeval, kui ta tõusis neljandalt kohalt teiseks.

Autoralli MM-sari jätkub kuu aja pärast Türgis, kus karussell tiirutas viimati 2010. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles