Magnus Kirt võtab täna Pärnus sihikule 90 meetri joone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini EM. Kergejõustik. Magnus Kirt.
Berliini EM. Kergejõustik. Magnus Kirt. Foto: Liis Treimann

Euroopa kergejõustikumeistrivõistlustel odaviskes pronksmedali võitnud Magnus Kirt võtab täna Pärnus toimuval kõrgetasemelisel kergejõustikuvõistlusel sihikule üheksakümne meetri joone. Magnuse nimepäeval toimuva võistluse ilmaprognoos tõotab häid tulemusi.

Rahvusvahelise kergejõustikuõhtu peaalal meeste odaviskes tuleb võistlema Berliinis toimunud Euroopa mesitrivõistluste pronksmedalimees Magnus Kirt (isiklik rekord 89.75). Kuna ilmaprognoos lubab täna õhtuks Pärnusse ilusat ilma ja tugevat läänetuult, mis peaks soosima odaviskajaid, siis ei ole välistatud võimalus, et tänavu juba kolmel korral Eesti rekordit parandanud mees ületab kodupubliku toel täna Pärnus esmakordselt üheksakümne meetri joone. Unelmatepiiri ületamine sobiks võistlusõhtusse suurepäraselt, sest 19. august on ühtlasi Magnuse nimepäev.

Odaviskes on Pärnus stardis tervelt üheksa meest, kelle rekord on rohkem kui kaheksakümmend meetrit. Lisaks Eesti rekordimehele Kirdile on kohal Euroopa juunioride meister ja Berliini EMi üheksas mees poolakas Cyprian Mrzyglod (isiklik rekord 83.85), Berliinis lõppvõistlusele murdnud Rolands Štrobinders (85.07) ning tema kaasmaalased Gatis Cakss (83.91) ja Patriks Gailums (81.91), möödunud aastal Pärnus isikliku rekordi püstitanud Valgevene meister Pavel Mialeška (85.01), ukrainlane Juri Kušniruk (80.55) ning Eesti mehed Tanel Laanmäe (85.04) ja Erkki Leppik (80.98). Pärnu staadioni rekord on eelmisel aastal Kirdi visatud 85.41.

Meeste kettaheites teeb Pärnu publiku ees oma viimase võistluse täna täpselt kümme aastat tagasi Pekingis olümpiakulla võitnud Gerd Kanter, kes soovib kodupublikule teha pikaaegse pöidlahoidmise eest väärilise kummarduse. Kettaheitevõistlus tuleb kõrgetasemeline, sest Kanteri konkurentideks Pärnus on meie mehi äsja Berliini EMil edestanud ja neljanda koha saavutanud Simon Pettersson Rootsist (isiklik rekord 65.88), Berliinis Kanteri ja sakslase Robert Hartingu järel seitsmes olnud Alin Alexandru Firfirica (66.22) Rumeeniast, Rio olümpia neljas mees Martin Kupper (66.67), islandlane Gudni Valur Gudnason (65.43), venelane Viktor Butenko (65.97), Ukraina esindaja Viktar Trus (62.05) ning juunioride maailmameistrivõistluste hõbedamees Jevgeni Bahutski Valgevenest.

Meeste kuultõukes asuvad võitlusse Eesti meister Kristo Galeta (isiklik rekord 20.13), Berliini EM finalistid Mesud Pezer (21.40) Bosnia ja Hertsegoviinast ja Valgevene meister Aleksei Nichipar (20.52), Francisco Belo (20.86) Portugalist ning Eesti tulevikulootus Jander Heil (18.85). Pärnu staadioni rekord kuulub 1989. aastast soomlase Janne Ronkaineni nimele 19.86ga. Eesti rekordi 20.53 püstitas Heino Sild Budapestis juba 39 aastat tagasi.

Meeste kaugushüppes on võidupretendentideks soomlane Kristian Bäck (isiklik rekord 7.95) ja lätlane Elvis Misans (8.08). Neile tahab lahingu anda Hans-Christian Hausenberg (7.64). Pärnu staadioni rekord (7.87) kuulub eelmisest aastast ukrainlasest EM-pronks Sergei Nikiforovi nimele. Naiste kaugushüppes pistavad Grit Šadeikoga (isiklik rekord 6.35) rinda lätlanna Lauma Griva (6.86) ja ukrainlanna Kristina Hrušõtina (6.81).

Harva peetavas 300 meetri jooksus on Marek Niidule kuuluva Eesti rekordi (32,24) sihikule võtnud Berliini EMil 400 meetri tõkkejooksus kuuenda koha saavutanud Rasmus Mägi. Sel alal selgub hetkel Baltimaade kiireim mees, sest stardis on ka Berliinis 400 meetri jooksus Läti rekordi 45,53ni viinud Janis Leitis ning kiired Ukraina ja Valgevene jooksjad. Eesti rekordi rünnak leiab aset staadioni kõrval asuval heiteväljakul toimuvas naiste vasaraheites, kus on kohal Berliinis hea soorituse teinud Anna-Maria Orel, kes püüab talle endale kuuluva Eesti rekordi (69.68) 70 meetri taha viia. Kohal lubas olla ka Eesti eksrekordiomanik Kati Ojaloo (67.26).

Kergejõustikuõhtu algab Pärnus pühapäeva õhtul kell 18.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles