Vips teenis hooaja teise etapivõidu ja tõusis punktitabelis kolmandaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips poodiumi kõrgeimal astmel.
Jüri Vips poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: FIA F3

Jüri Vips võitis F3 Euroopa meistrivõistluste etapil Silverstone'i ringrajal kolmanda sõidu ning saavutas kahes ülejäänud sõidus neljanda ja teise koha. Kokkuvõttes tõusis Vips punktitabelis kolmandaks.

Ülimalt tasavägiselt kulgenud kvalifikatsioonisõitudest esimeses saavutas Vips avasõiduks kümnenda stardikoha, aga seda paremini läks Motopark tiimi sõitjal teine kvalifikatsioon, kus saavutatud ringirajad andsid Vipsile teiseks ja kolmandaks sõiduks vastavalt kolmanda ja esimese stardikoha.

Laupäeval toimunud esimeses sõidus näitas Vips head minekut ja tõusis lõpuks neljandale kohale. Teises sõidus tegi Vips hea stardi ja peagi õnnestus tal mööduda ühest sõitjast ning finišeeris tesiena. Alustanud kolmandat sõitu parimalt stardikohalt, haaras Vips liidrikoha kindlalt enda kätte ja kihutas liidrina kuni finišini, teenides hooaja teise võidu.

Sarja üldarvestuses tõusis 157 punkti kogunud Vips kolmandale kohale ja liidriks uustulnukate arvestuses.

Jüri Vips: «Silverstone'i nädalavahetusega võib tõesti väga rahule jääda. Kvalifikatsioonid olid väga tasavägised ning esimeses oli veidi probleeme autoga. Teine aga kulges igati perfektselt. Kiirus oli läbi kogu nädalavahetuse väga hea ja esimestes sõitudes õnnestus oma stardikohta parandada. Viimases sõidus hakkasid lõpu poole rehvid kuluma, aga lõpuks suutsin siiski esikohta hoida.»

Ralf Aroni nädalavahetuse F3 etapil rikkusid probleemid autoga

Ralf Aron oli sunnitud katkestama esimese ja kolmanda sõidu ning teenis ühe punkti nädalavahetuse teisest sõidust.

Juba esimeses kvalifikatsioonis oli selge, et Aronil on autoga probleeme ja need jätkusid läbi kogu nädalavahetuse. Tasavägiselt kulgenud kvalifikatsioonid tõid Aronile kõigiks kolmeks sõiduks stardikohad alles teises kümnes.

Avasõidus kulusid Prema Powerteami kolmel sõitjal, nende seas Aronil rehvid liialt kiiresti ja kõik kolm olid sunnitud rehvipurunemiste tõttu katkestama. Teises sõidus õnnestus Aronil tõusta kümnendale kohale ja teenida ühe punkti. Kolmas sõit aga lõppes eestlase jaoks varakult, sest üks konkurentidest sõitis talle küljelt sisse ja Aron oli sunnitud tagavedrustuse purunemise tõttu katkestama.

Aron paikneb sarja üldarvestuses 142,5 punktiga viiendal kohal.

Ralf Aron: «Meil olid autoga taas samad probleemid, mis Budapesti etapil - mootor ei käi korralikult ja nii jääme ajasõitudes parimatest kaugele. Ma võin ju heade startidega end ettepoole võidelda, aga ega kaugele ei jõua, kui hoogu pole. Esimeses sõidus kulusid rehvid sedavõrd palju, et peale minu purunesid rehvid ka teistel meie tiimi sõitjatel. Kolmandas sõidus aga sõideti mulle lihtsalt sisse. Nädalavahetus oli tõesti kehv ja nüüd peame midagi autoga ette võtma, ja kui seda ei suuda, siis pole midagi head oodata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles