Blogi: Magnus Kirt põrutas üle 84 meetri ja sai kindla võidu, Kanteri võistlus jäi tagasihoidlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Rannastaadioni rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul annab oma kunagise kodulinna publikule lahkumisetenduse kettaheitja Gerd Kanter, odaviskesektoris läheb võitu püüdma sel aastal 11 korral üle 83 meetri visanud Tõrva mees Magnus Kirt.

ENNE VÕISTLUST:

Täna õhtul teeb Rannastaadionil Pärnu publiku ees oma ilusa karjääri viimase etteaste suvepealinnast maailma kettaheitjate paremikku murdnud Gerd Kanter. 

Täpselt kümme aastat pärast Kanteri Pekingi olümpiavõitu toimuv kettaheitevõistlus tuleb kõrgetasemeline, sest meie sangari konkurentideks on äsja Berliini Euroopa meistrivõistlustel meie kettaheitelegendi edestanud ja neljanda koha saavutanud Simon Pettersson Rootsist (isiklik rekord 65.88), Berliinis üllatuslikult kohe Kanteri ja sakslase Robert Hartingu järel seitsmes olnud Rumeenia esindaja Alin Alexandru Firfirică, Rio olümpia neljas mees Martin Kupper (66.67), islandlane Guðni Valur Guðnason (65.43), venelane Viktor Butenko (65.97), Ukraina esindaja Viktar Trus (62.05) ja juunioride maailmameistrivõistluste hõbedamees Jevgeni Bahutski Valgevenest.

Odaviskesektoris läheb tänavust vägevat seeriat jätkama eile Birminghami Teemantliiga etapil  85.31ga kolmanda koha saanud Magnus Kirt, kes on selle aasta võistlustel lennutanud oda üle 83 meetri 11 korral. Enne võistlust on arutatud, kas Kirt võiks Pärnus püstitada Eesti rekordi ja visata oda üle 90 meetri. Unelmate piiri ületamine sobiks võistlusõhtusse suurepäraselt, sest täna on ühtlasi Magnuse nimepäev.

Kirdile pakub Rannastaadionil konkurentsi kuus üle 80 meetri visanud odaviskajat. Kohale on Euroopa juunioride meister ja Berliini EMi üheksas, poolakas Cyprian Mrzyglód, kelle isiklik rekord on 83.85, Berliinis lõppvõistlusele saanud lätlane Rolands Štrobinders (85.07) ja tema kaasmaalased Gatis Čakšs (83.91) ja Patriks Gailums (81.91). Valgevenest on võistlema tulnud Pavel Mialeška (85.01). Sõna soovib sekka öelda 85.04 visanud Tanel Laanmäegi.

Harva joostaval 300 meetri distantsil jahivad Eesti rekordit Rasmus Mägi ja noor pärnakas Ann Mari Kivikas.

Rahvusvaheline Rannastaadioni kergejõustikuõhtu toob pärnakate ette tugevad võistlejad üle kümnest riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles