Itaalia tippmeeskonna fännid nõuavad naiste staadionil oleku piiramist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lazio toetajad
Lazio toetajad Foto: LIONEL URMAN/SIPA / LIONEL URMAN/SIPA

Rooma Lazio meeskonna ultrad on tulnud välja avaldusega, kus nad soovivad naiste keelustamist teatud osadest Roma olümpiastaadionil, mis kuuluvad kõige tõsisematele fännidele.

Lazio ultrad on tuntust kogunud oma jõhkra käitumise, rassismi ja üldise vaenulikkuse suhtes teiste kogukondade vastu. Enne hooaja mängu ringlesid ultrate valduses oleval tribüünil ringi paberid, millel oli kirjas, et naisi sellele alale ei lubata.

Lazio klubi ise on öelnud, et see on mõne üksiku fänni avaldus, ning klubi ise on igasuguse tagakiusamise, rassismi ja diskrimineerimise vastu ning sellist asja kindlasti juhtuda ei tohiks, mis enne esimest mängu juhtus.

Lazio pressiesindaja Arutro Diaconale lausus Itaalia meediale: meil polnud aimugi sellest, et sellised asjad tribüünil ringi liiguvad. See oli kindlasti mõne üksiku ultra initsiatiivil valminud avaldus, ei midagi muud."

Siiani pole teada, kas Lazio klubile ka antud avalduste pärast reaalne uurimine seoses diskrimineerimisega algatatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles