Saksamaa ralli järgsed küsimärgid: kas Tänak jätkab jahti ja kuhu ihkab Ogier?

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja olid nädalavahetuse jooksul Saksamaa ralli kindlad valitsejad ning said MM-sarjas teise etapivõidu järjest.
Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja olid nädalavahetuse jooksul Saksamaa ralli kindlad valitsejad ning said MM-sarjas teise etapivõidu järjest. Foto: Andre Lavadinho / imago / PanoramiC / Scanpix

Ajakirjanikud tunduvad olevat pärast Saksamaa etappi pähe võtnud, et neli rallit enne hooaja lõppu võistlevad tiitli pärast kolm sõitjat. Kuigi avaldasin juba pärast Soome etappi arvamust, et Ott Tänakut ei saa tiitliheitlusest maha kanda, tundub nüüd, pärast eestlaste veenvat võitu Bostalsee ümbruse teedel, ažiotaaž laiapõhjalisem. Eks selleks ole ju ka põhjust. Kaotus punktitabeli liidrile Thierry Neuville’ile on alates Sardiiniast kahanenud poole võrra.

Kogu selle spekulatsiooni «süüdlane» Tänak hoiab aga madalat profiili. Ta on andnud selgelt mõista, et läheb kõikidel järelejäänud etappidel püüdma esikohta ega mõtle MM-tiitlist. Olles Saksamaal võidu tähistamise melust taastunud, ütles Tänak vabamas õhkkonnas: «Midagi pole teha, vahe Thierryga on ikka veel suur. Järelikult oli see enne Saksamaa etappi väga suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles