Tänak käis tutvumas Toyota tootmise suurimate saladustega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota rallimeeskond ettevõttega tutvumas.
Toyota rallimeeskond ettevõttega tutvumas. Foto: https://twitter.com/TGR_WRC

Ott Tänakul ja Martin Järveojal avanes võimalus külastada Toyota Motorsport GmbH, kus valmivad eestlaste võistlusauto mootorid. Uued mootorid on niivõrd head, et kõikide teiste tehasemeeskondade piloodid kadestavad selle võimekust.

Saksamaa ralli võit tähendas Toyotale teatud mõttes koduvõitu. Nimelt valmistatakse Toyota Yarise WRC auto mootorid Saksamaal, Toyota rallitiimist eraldi seisvas ettevõttes nimega TMG – Toyota Motorsport GmbH. Tegelikult alustasid nemad ka Toyota ralliprojektiga, kuid otsustaval hetkel toodi üritust juhtima Tommi Mäkinen Racing.

Tänaku ja Järveojaga koos külastasid ettevõtet ka Jari-Matti Latvala, Mikka Anttila ning Janne Ferm. Toyota meeskond kirjutas twitterisse: «Pärast edukat Saksamaa rallit kutsuti meid külastama Toyota Motospordi ettevõttesse, kus meie meeskonna liikmetel oli võimalus näha, kuidas Yaris WRC süda valmistatakse. Suured tänud selle vinge päeva eest!»

Mõne päeva pärast peaksid Toyota rallimeeskonna mehaanikud hakkama tööd rabama juba ka Tallinna veerel Jüris, kus avab uksed meeskonna hoolduskeskus. Hiljemalt pärast järgmist etappi hakkavad ralliautod järelejäänud etappideks lõpphäälestust saama just Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles