Vastuolulise minevikuga Eesti jalgpallur siirdus Bulgaaria tippklubisse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bogdan Vaštšuk jätkab karjääri Bulgaaria kõrgliigas.
Bogdan Vaštšuk jätkab karjääri Bulgaaria kõrgliigas. Foto: Levski Sofia / Facebook

Eesti noortekoondistesse kuulunud 22-aastane jalgpallur Bogdan Vaštšuk sõlmis lepingu lepingu 26-kordse Bulgaaria meistri Sofia Levskiga.

Ründav poolkaitsja läbis eile õhtul Sofias arstliku ülevaatuse ning peaks lähiajal Levskiga allkirjastama kahe- või kolmeaastase lepingu. Viimasel paaril hooajal kuulus Vaštšuk Läti klubi Riga FC ridadesse, kellega jõudis osalema ka Euroopa liigasse.

Vaštšuk pühkis Eesti tolmu jalgelt juba kuue aasta eest, hankides jalgpalliteadmisi nii Venemaal Moskva Dinamo kui Inglismaal Readingu akadeemias. Esimese profilepingu sõlmiski ta 2016. aasta suvel Riga FC-ga.

Andekas mängija on esindanud erinevaid Eesti noortekoondisi, kuid mõne aasta eest loobus ta pisivigastusele viidates kutsest U21 meeskonna mängule San Marinoga. Edaspidi pole Vaštšuki sinimustvalge all pallimas nähtud. «Mul oli ja on soov mängida Eesti koondise eest, terve elu elan siin ja armastan Eesti riiki,» kirjutas Vaštšuk eelmise aasta lõpus oma Facebooki lehel.

104 aasta pikkuse ajalooga Levski on tulnud 26 korda Bulgaaria meistriks ja rekordilised 25 korda karikavõitjaks. Kuid viimane tiitel jääb juba 2009. aastasse. Kaks eelmist hooaega lõpetati kolmandana.  Tänavu langeti Euroopa liiga konkurentsist avaringis, kui kaotati Liechtensteini klubile FC Vaduz.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles