Klavani esitlus Cagliaris: miks eestlane saarel end koduselt tunneb? (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TWITTER / CAGLIARICALCIO

Sardiiniasse Cagliari Calcio klubisse mängima siirdunud Ragnar Klavanit esitleti täna ametlikul pressikonverentsil. Ühtlasi selgus, et Klavan tõmbab selga särgi number 15, mida kannab Eesti koondiseski.  «Liverpoolis oli selle hõivanud Daniel Sturridge,» muigas ta. 

Klavan vastas igale küsimuse esitanud ajakirjanikule sõbraliku itaaliakeelse tervitusega, kuid vastas siiski küsimustele inglise keeles. Postimees toob küsimused ja vastused teieni täismahus.

Miks valisite Cagliari?

Esiteks, buongiorno! Cagliari tundus mulle perfektne valik. Minu kohta oli huvi üleval erinevatest riikidest ja erinevatest klubidest, kuid kui kuulsin, et Serie A klubi Cagliari huvitub minust, oli see minu jaoks suur väljakutse. See aitas mul otsustada. Kuulsin Cagliari kohta paljudelt Serie A mängijatelt head.

Kas olete valmis pühapäeval mängima?

Jah, muidugi!

Kas nägite pühapäeval mängu Cagliari ja Empoli vahel? Kas olete rääkinud kellegagi Cagliarist enne siiatulekut, et aru saada, millist jalgpalli mängitakse?

Ma ei näinud mängu, sest olin lennukis teel Cagliarisse. Täna või homme vaatan mängu, mis juhtus. Ma pole mitte kellegagi rääkinud. Meediast käis läbi, et rääkisin Darioga (Srna – toim), aga tegelikult suhtlesin vaid Dejan Lovreniga.

Tere, Ragnar! Kasvasite üles, jälgides Zinedine Zidane’i tegusid, kes mängis ka aastaid Serie A-s. Kas mõtlesite kunagi, et ükskord mängite samuti Serie A-s ning teete seda esimese eestlasena?

Jah, Zizou oli üles kasvades üks minu iidoleid ja ma olen alati tahtnud Serie A-s mängida. See on üks maailma parimaid liigasid. Mul on olnud oma karjääri jooksul võimalus mängida mitmes tugevas liigas ja see on mulle veel üks suurepärane väljakutse.

Millal tekkis esimene kontakt Cagliariga ning kui kaua see otsus aega võttis? Miks fännid armastavad Klavanit?

Kõik juhtus umbes kahe päeva jooksul, minu otsus ja ülemineku teoks saamine toimus 48 tunniga. Suurt juttu polnud, sest kõik juhtus nii kiiresti. Miks? Ma ei teagi, sest ma olen blond! (saal naerab).
Sest ma olen tore kutt ja rahulik, võib-olla seepärast.

Kas olete ka väljakul rahulik?

Jah, see on alati olnud mingu mängustiil. Väikesena oli minu iidoliks keskkaitsjana Paolo Maldini. Ta oli alati palliga rahulik.

Kas olete juba valinud välja ka oma särginumbri? Kui jah, siis mis see täpsemalt on?

Hakkan kandma Cagliaris särki numbriga 15. Eesti koondises olen alati seda kandnud. Kui läksin Liverpooli, oli selle hõivanud Daniel Sturridge. Mulle öeldi seal, et seda ma ei saa, seetõttu olin Liverpoolis 17.

Kui raske on tulla Meistrite liiga finaali jõudnud klubist Liverpoolist sellisesse klubisse, mis võitleb oma positsiooni eest ja väljakukkumisega Serie A-st?

Liverpoolis olid mul väga kõrgel tasemel fantastilised aastad, aga see on üks imelisi asju minu karjääri jooksul, et olen mänginud liigatabeli mõlemas otsas. Kui ma 2012. aastal Bundesligas mängisin, esindasin väikest klubi nimega Augsburg, räägiti, et oleme väljakukkumise äärel. Aga oma kolmandal aastal olime viiendad ning mängisime Euroopa liigas. Kõik on võimalik. Võib küll olla väike, aga võitlusvaimuga on kõik võimalik.

Kuidas iseloomustaksite ennast mängijana? Kui head on teie tehnilised oskused?

Eee…Okei. Tehnilised oskused on mul normaalsed. Kaitsjana meeldib mulle väga palliga mängida. See on üks minu tugevaid külgi. Aga ka kaitsepool on korralik. Mul on hea kombinatsioon kõigest.

Mida võtsite endaga kaasa Liverpoolist, kelle hümn «You’ll never walk alone» on üks emotsionaalsemaid maailmas?

Kui vaadata Liverpooli linnana, siis seal elab kõigest 350 000 inimest, aga kogukonna tõttu toetavad klubi miljonid inimesed üle terve maailma. Kõik algab kogukonnast ja mida koos tehakse.

Kui mängija tavaliselt klubist lahkub, ei räägita temast palju. Seekord saatis Jürgen Klopp sind suurte sõnadega minema. Kas see rõõmustas teid? Kas olete Cagliari projekti õnnestumises veendunud?

Ragnar Klavan ja Liverpooli fännid
Ragnar Klavan ja Liverpooli fännid Foto: Anthony Devlin / PA Wire/PA Images

Väga tore oli saada komplimente ja hüvastijättuu peatreenerilt, meeskonnalt, fännidelt. See tähendab, et jätsin kahe aastaga jälje maha. Kui ma liitusin, ei arvanud paljud inimesed, et midagi juhtub, aga uskusin endasse alati ja veetsin seal kaks suurepärast aastat.

Ma arvan, et minu jaoks oli ka see üks olulisi siiatulekupõhjuseid. Minu jaoks on tähtis aidata klubil kasvada, samamoodi ka linnal ja saarel. Sest ma olen pärit Eestist, mis on väga väike, nii et tean, mis probleemid siin on, kui oled suurtega võrreldes väike.

Kes on teie arvates praegu Serie A-s kõige parem ründaja? Kellega kohtumist ootate kõige rohkem?

Mulle on alati meeldinud Edin Džeko mängustiil, ta on väga hea ründaja.

Aga Cristiano Ronaldo? Kas olete tema vastu mänginud?

Jah.

Kas Ronaldo lõi värava kui ta teie vastu mängis?

Võib-olla, sest Portugal mängis Eesti vastu. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles