Kristjan Ilves rassis suvel suusakiiruse nimel

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves Oberwiesenthalis suvehooaega avamas. 
Kristjan Ilves Oberwiesenthalis suvehooaega avamas. Foto: Instagram/teamilves

Kahevõistlejate mullusuvise GP-sarja võitja Kristjan Ilves alustas läinud nädalavahetusel tiitlikaitsmist. Kuid et tänavu on ta hooajaks valmistunud varasemast erinevalt, ei pööra Eesti esinumber suvistele tulemustele ülemäära suurt tähelepanu.

«Kui mullu ajasime suvel taga eelkõige hüpet, siis nüüd oleme oluliselt tõstnud suusatreeningute osakaalu,» sõnas kahe ala sobitaja, kes mäel kuulub maailma tippu, kuid murdmaarajal pidanud piinlema. «Ega muud üle jää, tuleb kiiremaks saada. Samas on õige tasakaalu leidmine ülimalt raske väljakutse. Üht ja ainsat kuldset keskteed pole olemas, sobiva mudeli leidmine jääb alati parajaks katsetamiseks.»

Viimaste kuude töö iseloomu arvestades pidas Ilves seega igati loogiliseks, et avaetapil Oberwiesenthalis tuli tal hüppemäel leppida alles 25. kohaga, kust 12. sõiduajaga tõusis lõpuks 17ndaks. «Rullisõit on rullisõit. Kuid andis vähemalt positiivse emotsiooni ja näitas, et me ei ole koormustega üle pingutanud. Hüpe on praegu ebakindel, aga sellepärast ma liigselt ei muretse – usun, et tunnetus õnnestub suhteliselt kiiresti taastada. Aega on, sügisel veedamegi taas rohkem aega mäel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles