Kriis Man Unitedis ehk mõttemeistri Mourinho raskeim proovikivi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho (keskel) püüab hoolealuseid eduteele suunata. Seni üsna tulemusetult. FOTO: Glyn Kirk/AFP/Scanpix
Jose Mourinho (keskel) püüab hoolealuseid eduteele suunata. Seni üsna tulemusetult. FOTO: Glyn Kirk/AFP/Scanpix Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Kaks mängu ja juba kriis? Täpselt nii palju kohtumisi on Manchester Unitedi sel hooajal Inglismaa kõrgliigas pidanud, kuid pärast teise vooru 2:3 kaotust Brightonile kõigub Jose Mourinho tool veel kõvemini kui hooaja eel. Mitte kas, vaid millal, näib olevat küsimus.

Ons Unitedi seis tõepoolest sedavõrd kehv, et Mourinho asemele on vaja kohe hakata uut peatreenerit otsima? Nii ja naa. Kas klubi vallanud pööristes on süüdi Mourinho, mängijad või hoopis juhtkond? Jällegi küsimus, millele ühest vastust pole.

Allajäämises Brightonile polnuks mitte midagi katastroofilist, kui lüüa poleks saadud kiretu, hambutu ja ideetu mänguga. Mourinho veetis terve suve kurtes, et klubi ei lase tal osta soovitud hulgal uusi mängijaid, eeskätt keskkaitsjaid. Rahakott aga ei avanenud ja ostud jäid tegemata. Nii jäigi kõlama idee, nagu poleks Unitedi praegune kaitseliin suurt midagi väärt.

Enne süvaanalüüsi sukeldumist tasub hetkeks meenutada, et kuninga langemisel on alati suurem uudisväärtus, kui senise võimu püsimisel või trooninõudlejate komistamisel. United oli Sir Alex Fergusoni tüürimisel aastakümneid meeskond, kelle DNAsse oli võidunälg sisse kirjutatud. Kindlasti sisaldus selles kindel annus üleolevust, aga ega võitjate seast tavaliselt pehmekesi leiagi. Vankumatu usk, et neist paremaid pole, tõi Unitedile ühe tiitli teise järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles