Kreeka jalgpallur ei tohi Eesti vastu mängida

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka jalgpallur Konstantinos Galanopoulos koduklubi Ateena AEK särgis.
Kreeka jalgpallur Konstantinos Galanopoulos koduklubi Ateena AEK särgis. Foto: Jeff Holmes / PA Wire/PA Images/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) avalikustas mängijad, kes kannavad septembris alustava Rahvuste liiga esimeses voorus võistluskeeldu. Nimekirjas on ka Eesti esimese vastase Kreeka jalgpallur Konstantinos Galanopoulos.

Valitseva Kreeka meisterklubi Ateena AEK poolkaitsja Galanopoulos ei saa Eesti vastu mängida märtsis U21 EM-valiksarjas teenitud punase kaardi tõttu. Nimelt eemaldati Galanopoulos 27. märtsil toimunud U21 EM-valikmängus Tšehhi vastu seoses kahe kollase kaardiga platsilt. Kuna Kreeka U21 koondis peab järgmise EM-valikmängu alles 10. septembril, siis ei tohi ta enne seal mängukeelu ärakandmist kaasa teha ka A-koondises, kuhu ta võib-olla isegi mahuks, sest 15. mai maavõistluses Saudi-Araabiaga andis Michael Skibbe talle debüüdi.

Ateena AEK Meistrite liiga kolmanda eelringi avamängus Glasgow Celtici vastu kuulus 20-aastane Galanopoulos põhikoosseisu, ent teenis kahe kollase kaardi kaudu punase ja pidi kordusmängu vahele jätma. AEK jätkab mängudega Meistrite liigas täna, kui play-off'is ollakse vastamisi Ungari tšempioni Szekesfehervari Mol Vidi FC-ga.

Eesti koondis alustab Rahvuste liigat 8. septembril koduväljakul Kreeka vastu. Kolm päeva hiljem kohtutakse Turus Soome koondisega. Veel kuulub C-taseme 2. alagruppi Ungari. Võitja tõuseb järgmiseks Rahvuste liigaks B-tasemele ja kaotaja langeb D-tasemele.

Lisaks tagab grupi esikoht võimaluse mängida 2020. aasta kevadel koha nimel tolle suve EM-finaalturniiril (teatud tingimustel võib see võimalus avaneda ka alagrupi teise või isegi kolmanda koha puhul).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles