Jaapani ralli liitub neljaks hooajaks autoralli MM-sarjaga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia 2010 aastal Jaapani MM-rallil. Ogier võttis Jaapanis oma elu teise MM-etapivõidu.
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia 2010 aastal Jaapani MM-rallil. Ogier võttis Jaapanis oma elu teise MM-etapivõidu. Foto: Shuji Kajiyama / AP

Täna toimus Jaapanis autoralli MM-sarjaga liituva ürituse korraldajate poolt pressikonverents, kus räägiti veidi lähemalt järgmisel aastal aset leidvast üritusest.

Kogu aasta vältel on olnud erinevaid kuulujutte seoses Jaapani ralli naasmisega MM-sarja, kuid viimasel ajal välja tulnud faktid kinnitasid ralli liitumist üha enam. Kindel on see, et Jaapani ralli saab toimuma sügisel ning teekatteks on sealsetel teedel asfalt.

Pressikonverentsil kinnitasid korraldajad, et WRC promootoritega ollakse jõutud kokkuleppele ning ralli toimub igal juhul. Pressikonverentsi käigus tehti ka videoülekanne, kus oma kinnituse andis Oliver Ciesla, kes on MM-sarja tegevdirektor.

«Jaapani ralli liitub MM-sarjaga aastal 2019. Eeldatavalt saab Jaapani ralli nelja hooaja pikkuse lepingu. Ametlik kinnitus selle kohta tuleb pärast järgmist FIA motospordi nõukogu koosolekut,» rääkis Ciesla.

Jaapani ralli asukoht asub paari tunnise sõidu kaugusel pealinnast Tokyost. Ralli toimumiskohaks on Aichi ja Gifu linnade ümbruskond. Rallipark on kavandatud Morikoro Parki. 

Kuupäevade osas veel kinnitust saabunud pole, kuid Jaapani oma meedia pakub välja kolme erinevat aega, millal potentsiaalselt ralli peetakse: 12.-15. september, 7.-10. november või 14.-17- november.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles