Martin Järveoja: MM-tiitel on ikka kuskil tagatubades mõttes

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: TGR

Pärast edukat Saksamaa MM-rallit rääkis saates «Powerstage» oma värsketest muljetest Ott Tänaku kaadilugeja Martin Järveoja. 

«Saksamaal kaks korda järjest võita, ei saa kurta! Ideaalsest jäi 0,1 sekundit puudu, aga sellegi poolest väga suurepärane tulemus. Tegelikult enne katset ei oodanud, et punktikatsel teise koha peale sõita annab, see oli pigem ikkagi hea boonus,» rääkis Järveoja.

Punktikatsel juhtus ka väike intsident Thierry Neuville'iga, kes ühe kurvi laiaks lasi ja tagurdama pidi. «Kusjuures stardis anti ajakaart kätte ja siis kümne sekundi pärast kohtunik näitas, et ei saa startida. Küsisin tiimilt, et miks ei saa, aga uuel minutil lasti meid ikkagi peale. Võib-olla selle momendi pärast see katse korra seisma pandi, aga me ei teadnud, et nemad eksimuse tegid,» rääkis Järveoja.

«Reedel oli iseenesest kohe Ogier' poolt tugev avaldus esimesel katsel, aga järgmisel katsel suutsime meie soliidselt võita ja sellest hetkest oli mees-mehe võitlus. Laupäevase pärastlõunani oli see vahe ikkagi imeväike. Pärast Ogier' rehvi purunemist saime tempot juba ise valida. Ott mainis ise ka, et enne seda oli igas kurvis viimane pingutus, ega kuskil järgi ei antud,» rääkis Järveoja sellest, kui keeruline see ralli tegelikult oli.

MM-sarja üldseisu vaadates Järveoja veel ülimalt optimistlik pole, kuid teab, et võimalus maailmameistriks tulla on olemas: «Vahe on piisavalt suur, et veel taktikaliselt sõitma hakata. Meil tuleb sõita nii, kuidas sõita suudame. Tuleb võtta üks ralli korraga. Eks see MM-tiitel kuskil tagatubades mõttes on, aga vahe on siiski päris suur,» lausus Järveoja.

«Hooaeg on olnud suurepärane, kaks järjestikust rallivõitu on tõestanud, et kiirus on olemas. Katkestamistest on kahju, aga mis seal enam tagantjärgi teha, tuleb edasi mõelda, et hooaja lõpuni hästi esineda. Türgi ralli on natuke teistsugune, keegi ei tea kui rasked ja katki need rajad seal on. Tuleb vastavalt teeoludele tempo valida, eks siis näeme, mis saama hakkab,» lausus Järveoja lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles