Postimehe video: mis teeb Toyota uhiuue Tallinna tehase mugavaks ja efektiivseks? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarjas kaks järjestikust osavõistlust võitnud Toyota meeskond võttis täna hommikul Tallinna külje all asuvas uhiuues tehases vastu Saksamaa MM-rallilt saabunud võistlusautod.

Tegu on esimese korraga, kui autod toodi Tallinnasse, kus neid asutakse nüüd ette valmistama oktoobri lõpus toimuvaks Hispaania ralliks (vahepealsete Türgi ja Walesi rallide võistlusautod on kas juba ette valmistatud või ette valmistamisel).

Peatehnik Kenneth Sepp tõdes, et põhimõtteliselt võib ralliautod lego kombel pisikesteks tükkideks lammutada, aga kuna Saksamaal sõideti asfaldil, mis puhtamat sorti teekate, pole selleks seekord ilmselt vajadust.

«Võtame lahti, teeme puhtaks, vaatame üle, et mis on vaja ära vahetada või külge panna. Siis ehitame auto uuesti üles, mille järel läheb ta teele Hispaania suunas,» sõnas Sepp. «Iga ralli jaoks on oma spetsifikatsioon, millisena me auto ette valmistame.»

Seni valmistas Toyota meeskond autosid MM-rallideks ette Soomes, kus olud olid aga oluliselt kitsamad kui uues ja ruumikas Tallinna tehases. «Oleme saanud asju oma käe järgi seada. Siin on palju mugavam ja efektiivsem tööd teha,» märgib Sepp.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles