Tõnis Sildaru poja pronksmedalist meeste konkurentsis: rada soosis Henryt

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Sildaru
Henry Sildaru Foto: Kuvatõmmis videost

Kelly ja Henry Sildaru viibivad hetkel Uus-Meremaal, kus treenivad uueks hooajaks. Kui Kelly võistleb Cardronas sel nädalal juunioride MMil, siis sel pühapäevaks 12. sünnipäeva tähistav Henry sai osaleda kohalikus võistlussarjas.

Henry osales meeste klassis ning tõusis kõigi üllatuseks ka poodiumile, saades kolmanda koha.

Isa Tõnis Sildaru sõnul sellest liiga suurt numbrit siiski teha ei maksa. Hüpped olid trassil väikesed ning see andis eelise just tema pojale. «Kohalikud poisid, kes oleksid kahekordseid saltosid teinud, tegid nüüd Henryga samu trikke. Henry sai sellel rajal endast maksimumi anda ja tegi oma trikid teistest paremini ära. Aga maailmamastaabiga on seda võistlust raske võrrelda,» ütles ta.

Henry Sildaru pole seni kuigi palju võistlustel osalenud ning ei tee seda ka sel hooajal. Nii noortele poistele on häid võistluseid vähe ning kuna tema õe võistlusgraafik on tihe, tuleb vennal eelkõige leppida treeningsõitudega. Kuid isa sõnul ongi tema poja vanuses esmatähtis, et silm säraks ning ta end lumel hästi tunneks.

Sildarud tegid võistlusest väikese ülevaate ka videoblogi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles