Miljoneid taskusse kühveldanud Brasiilia vutiliidu ekspresident saadeti trellide taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääri hiilgehetkedel võis Jose Maria Marin (keskel) poseerida koos jalgpallilegendide Pelé ja Eusebioga, nüüd peab aga maailma vaatama trellide tagant.
Karjääri hiilgehetkedel võis Jose Maria Marin (keskel) poseerida koos jalgpallilegendide Pelé ja Eusebioga, nüüd peab aga maailma vaatama trellide tagant. Foto: Elise Amendola / AP / SCANPIX

Brasiilia jalgpalliliidu endine president Jose Maria Marin mõisteti korruptsioonis süüdistatuna neljaks aastaks vangi.

BBC vahendab, et tänaseks 86-aastane Marin oli üks seitsmest FIFA ametnikust, kes vahistati 2015. aastal Zürichi hotellis. Just sealt hakkasid hargnema korruptsiooniskandaal ja FBI uurimine, mis maksis paljudele FIFA tippametnikele töökoha ning mitmele ka vabaduse.

Marin mõisteti süüdi selles, et ta võttis suurvõistluste ülekandeõiguste eest altkäemaksu. Muuhulgas läksid sel moel kaubaks näiteks Lõuna-Ameerika meistrivõistluste ehk Copa America õigused. Marin peab lisaks vanglakaristuse kandmisele tasuma 1,2 miljoni dollari suuruse trahvi ning loovutama veel 3,34 miljoni dollari väärtuses varasid.

Brooklyni kohtus süüdi mõistetud brasiillane on esimene ametnik, kes antud asjas kohtuotsuse kätte saanud. Endine Sao Paulo kuberner jäi mullu alanud protsessi käigus süüdi seitsmest süüdistuse punktist kuues, sealhulgas rahapesus. Lisaks talle mõisteti süüdi Lõuna-Ameerika alaliidu ehk Conmeboli juht Juan Angel Napout, kuid erinevalt Marinist pole Napoutile veel karistust määratud. Küll aga pääses kohtu alt peruulane Manuel Burga, keda süüdistati samuti altkäemaksu võtmises.

Marini advokaadid on lubanud vanglakaristuse määramise edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles