Tenniseekspert: Kontaveidil on viimane aeg korrata 2015. aasta edu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi üllatas aasta eest tennisemaailma US Openil veerandfinaali jõudmisega. FOTO: Eduardo Munoz Alvarez/Afp/Scanpix.
Kaia Kanepi üllatas aasta eest tennisemaailma US Openil veerandfinaali jõudmisega. FOTO: Eduardo Munoz Alvarez/Afp/Scanpix. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

Esmaspäeval algab aasta viimane suure slämmi turniir ehk US Open. Eesti lippu on ookeani taga taas kõrgel hoidmas Anett Kontaveit ning mullu samal turniiril tuhkatriinuloo kirjutanud Kaia Kanepi.

Kanepi pakkus maailma tennisepublikule aasta eest ilusa turniiri, kui murdis end läbi kvalifikatsiooniturniiri põhitabelisse ning jõudis seitsmeaastase vahe järel USA lahtiste veerandfinaali, kus kaotas hilisemale finalistile Madison Keysile. Ta tõusis WTA edetabelis 308 kohta, kerkides maailma 110. reketiks. Tänaseks on 33-aastane eestlanna juba 44. kohal.

Aastatagune turniir pani tenniseeksperdid Kanepile kiidulaulu laulma. Oli ka põhjust. Enne US Openit oli ta 2017. aastal osalenud vaid neljal turniiril, ent ometi suutis karjääris kuuendat korda suure slämmi turniiri veerandfinaali murda. Üks tema edu põhjuseid oli võimalus mängida pingevabalt. Tänavu on aga olukord teine, sest tal on vaja kaitsta mulluseid edetabelipunkte. Vastaseks maailma esireket, rumeenlanna Simona Halep.

Tenniseeksperdi Margus Uba hinnangul on sellises olukorras väljakule tulla keeruline. «Tennisistid teavad väga täpselt, kui palju milliselt turniirilt neil punkte vaja kaitsta on. See on psühholoogiliselt suur faktor ning võib Kaiale lisapingeid panna,» tunnistas Uba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles