Ajateenistuse läbinud kiiruisutaja: aeroobne põhi kannatas (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruisutaja Marten Liiv (paremal) vahetas kiiruisuülikonna Kaitseväe mundri vastu. FOTO: Erakogu
Kiiruisutaja Marten Liiv (paremal) vahetas kiiruisuülikonna Kaitseväe mundri vastu. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Kiiruisutaja Marten Liival lõppes seitsmenädalane ajateenistus 25 kilomeetri pikkuse lõpurännakuga, millest viimased kolm kilomeetrit elas ta täiel kõril kaasvõitlejatele kaasa.

«Ma ei usu, et viimastel kilomeetritel mul suu üldse kinni oli. Motiveerisin jaokaaslasi, et me kõik finišisse jõuaksime. Üks poiss oli omadega üsna läbi,» kirjeldas Liiv üht kõige meeldejäävamat hetke ajateenistusest.

Tavaliselt teenivad sportlased aega Tallinnas staabi- ja sidekompaniis ning kümme nädalat, kuid Liiv täitis kodanikukohust Viru jalaväepataljonis ning pääses seitsme nädalaga. «Raske on võrrelda, kumb on parem variant. Minu väljaõpe oli väga kokku viidud ning õpingutele järgnes kohe eksam,» ütles Liiv.

Tippsportlasele ei kujuta ajateenistus füüsilises mõttes mitte midagi üle jõu käivat. Küll aga tuleb aeg-ajalt võidelda igavusega. «Kui õppetunnid ära jäid, võisime kas lugeda raamatut või istuda toolil. Kuhugi lebama visata meil ei lubatud. Sellist passiivset istumist ja aknast välja vaatamist tuli ikka ette,» kirjeldas Liiv, kelle hommikud algasid jalaväepataljonis kell 6 ning õhtud lõppesid kella 22 ja 23 vahel.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles